Fajzerova vakcina sa sve više implikacija: Još jedan medicinski radnik burno odrevagovao na nju!

Obavezno pročitajte

Fajzerova vakcina izazvala još jednu lošu reakciju

Još jedan zdravstveni radnik loše je odreagovao na Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa, pošto je došlo do alergijske reakcije koja je zahtevala hitnu intervenciju lekara, i to u istoj bolnici na Aljasci gde je u utorak zabeležena prva alergijska reakcija na vakcinu.
Prema pisanju Si-bi-es Njuza, dvoje medicinara koji su imali reakciju su stabilno, s tim da je žena srednjih godina gore prošla od kolege

fajzer

Ona nije imala ranije problema sa alergijama, a nakon davanja vakcine zadržana je u bolnici u Džunou.

- Advertisement -

„Vakcinu je primila u utorak, a deset minuta kasnije pokazala je znake anafilaktičke reakcije, sa ubrzanim pulsom, kratkim dahom i osipom i crvenilom po koži“, rekla je Lindi Džons, iz službe za hitne slučajeve bolice Bartlet.
Njene kolege su brzo reagovale i dale joj anti-alergijski lek, prenosi Tanjug.

„Dobila je epinefrin i benadril, primljena je na odeljenje i dobila infuziju. Njena reakcija je bila ozbiljna, ali nije bila životno ugrožena. Uprkos problemu, delovala je entuzijastično zbog toga što je dobila vakcinu i govorila je da će ohrabrivati kolege da se i oni vakcinišu“, dodala je Džons.

U drugom slučaju koji se desio u istoj bolnici, muškarcu su deset minuta nakon dobijanja vakcine otekle oči, imao je blagu glavobolju i osetio je grebanje u grlu.

Niko ne može da garantuje da će „Fajzer“ isporučiti dogovorenu količinu vakcina Srbiji
„Njegova reakcija nije bila anafilaktička. On se vratio u normalu posle sat vremena i pušten je odmah“, navodi se u saopštenju bolnice, koja je prosledila izveštaj o alergijama američkom Centru za prevenciju bolesti (CDC).

Iz ove zdravstvene ustanove dodaju da je 400 medicinskih radnika zatražilo vakcinaciju, a da je 144 medicinara vakcinisano danas.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu