20.7 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

„EKSPLOZIJA“ KORONE: Novi Pazar, novo žarište

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Novi Pazar: imamo formiranje novog žarišta i tamo je već upućen određeni broj respiratora, izjavio je danas direktor Infektivne klinike Goran Stevanović. Ovaj grad, gde je za samo jedan dan registrovano 12 slučajeva obolelih od korona virusa, u ponedeljak će posetiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stevanović je rekao da se u tom gradu javlja novo žarište, i da se aktivno radi na tome da se tamo u potpunosti osposobi bolnica.

- Advertisement -

Kako je naveo, u ovaj grad upućuju se respiratori, kao i lekarski timovi iz Beograda.

Već sada je tamo upućen jedan broj respiratora, da se pojača, a krenuo je i jedan broj lekara – rekao je Stevanović na pres konferenciji.

U svakom trenutku, gde god bude bilo potrebe, kaže Stevanović, prebacivaće se ili kadar, ili pacijenti, u zavisnosti od toga šta je najbolje za same pacijente.

Novi Pazar: Vučić u poseti

- Advertisement -

Predsednik Srbije posetiće Novi Pazar, nakon što je obavešten da je situacija u tom gradu sa širenjem koronavirusa „alarmantna“, navodi Tanjug. On Opštoj bolnici uručiti ukupno 13 respiratora, koji bi trebalo da ojačaju zdravstveni sistem Novog Pazara.

Povodom situacije u Novom Pazaru juče je za „Blic“ govorio i direktor Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu Šefadil Spahić. Novi Pazar je, inače, do juče imao samo jednog obolelog od virusa COVID-19, a sada ih ima čak 12.

Povodom pojave korona virusa u Novom Pazaru, on je kazao da je od 13 poslatih uzoraka 11 bilo pozitivno, od kojih je devetoro bilo u kontaktu sa prvom osobom, kojoj je prekjuče utvrđeno da je zaražena korona virusom.

alt="Novi Pazar"
Meho Mahmutović

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović kaže da je od 13 uzetih uzoraka čak 11 pozitivno na Kovid-19 i da su svi od istog kontakta. Troje sa težom kliničkom slikom je prebačeno u Klinički centar u Kragujevac.

Radi se epidemiološka anketa i sa drugima. Ono što smo očekivali ranije zbog nepoštovanja mera koje je uslovila Vlada, desilo se sada – navodi dr Mahmutović.

On kaže da se očekuju rezultati još 44 testirana.

Zdravstveni sistem funkcioniše, dobili smo od predsednika Vučića ohrabrujuće vesti da nam stiže 10 kliničkih respiratora i još 3-5 mobilnih. To je u ovom trenutku najvažnije – zaključuje dr Mahmutović.

- Advertisement -
SourceBlic
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti