DŽOZEF BAJDEN: Prekidom vatre, Putin pokušava da dođe do vazduha

Obavezno pročitajte

VAŠINGTON – Američki predsednik Džozef Bajden je rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin, posle 10 meseci rata u Ukrajini i hiljade izgubljenih života, pokušao je da 36-časovnim primirjem za vreme božićnog praznika, „dođe do vazduha”.

Kremlj je juče saopštio da je Putin naložio prekid vatre danas od podneva, nakon poziva patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila da dođe do primirja tokom Božića.

- Advertisement -

Ukrajina je odbacila prekid vatre tokom pravoslavnog praznika, rekavši da neće biti mira dok Moskva ne povuče svoje trupe sa okupirane teritorije.

„Nerado odgovaram na bilo šta što Putin kaže. Interesantno je da mu nije smetalo da bombarduje bolnice, obdaništa, crkve. Rekao bih da ovim potezom pokušava da dođe do vazduha”, rekao je Bajden novinarima u Beloj kući, preneo je Rojters navodi Tanjug.

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov optužio je američku administraciju da joj nedostaje želja da dođe do političkog rešenja, dodajući da čak i jednostrano proglašenje prekida vatre je ocenjeno kao pokušaj da se dođe do vazduha.

„Sve ovo znači da je Vašingnton spreman da se bori do poslednjeg Ukrajinca, a da sudbina ukrajinskog naroda ne interesuje Amerikance uopšte”, naveo je Antonov na Fejsbuku.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu