Dva Balkanca među kandidatima za MVP nagradu Evrolige! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Evroliga je objavila imena košarkaša koji će se naći u najužem izboru za najkorisnijeg igrača takmičenja. Među sedmoricom najboljih su Amerikanci Džejms, Larkin, Rendolf i Vilbekin, Grk Nik Kalates, Španac Nikola Mirotić i Crnogorac Bojan Dubljević.

Ligaški deo Evrolige polako ulazi u završnu fazu, a organizatori takmičenja izabrali su sedmoricu najboljih koji su ušli u uži izbor kandidata za osvajanje MVP nagrade. Kandidati za MVP nagradu Evrolige

- Advertisement -

Među sedmoricom odabranih su četiri Amerikanca i po jedan Grk, Španac i Crnogorac, a ko će osvojiti nagradu u velikoj meri zavisiće od rezultata njihovih timova.

Nik Kalates na listu kandidata dospeo je kao najbolji asistent takmičenja, sa prosečno 9,4 uspešnih dodavanja po meču. Takođe, Grk je ostvario već 12 dabl-dabl učinaka ove sezone igrajući za Panatinaikos.

Krilo Valensije Bojan Dubljević je treći najkorisniji igrač ukoliko se u obzir uzima ukupni rejting na 40 odigranih minuta, gde reprezentativac Crne Gore prosečno skupi 30,8 indeksnih poena.

Amerikanac iz moskovskog CSKA Majk Džejms treći je strelac takmičenja sa 21 poenom po utakmici, ali prvi ukoliko se gleda broj poena na 40 minuta – 29,2.

Šejn Larkin je, statistički gledano, najkorisniji igrač takmičenja, pošto u dresu Efesa prosečno beleži 25,7 indeksnih poena po utakmici. Takođe, Larkin je dva puta u sezoni izabran za igrača meseca, a pet puta za igrača kola u Evroligi.

Nikola Mirotić iz Barselone je četvrti strelac (18,7 poena) i četvrti skakač (6,8) takmičenja, dok je Entoni Rendolf prvi strelac Reala (13,4 poena), a u sezoni je pogodio već 52 šuta za tri poena.

Spisak zaključuje Skoti Vilbekin, koji je najbolji strelac (15,7 poena), asistent i kradljivac u ekipi Makabija.

SourceRTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu