DUBRAVKA ĐEDOVIĆ: Cena struje u Srbiji među tri najjeftinije u Evropi, nadam se da neće poskupeti

Obavezno pročitajte

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da se nada da se cene struje i gasa neće menjati do kraja godine.

- Advertisement -

Treba da budemo realni, treba i u narednim godinama da razmišljamo kako da dođemo do adekvatnih cena a opet da one budu pristupačne za građane i privredu„, rekla je ona za Insajder.

Ministarka je rekla da je ove godine iz budžeta izdvojeno tri puta više sredstava za energetski ugrožene kupce.

Đedović je navela da je cena struje u Srbiji među tri najjeftinije u Evropi.

Govoreći o protestima radnika rudarskog basena Kolubara – Jedinstvo Kolubara, čije su zahtevi poništavanje promene pravne forme EPS-a i njena smena, ona je rekla da bi se zabrinula „kada bi svi bili zadovoljni reformama“.

Kazala je da je „normalno i očekivano“ što postoji određeni otpor i dodala da Jedinstvo Kolubara ne pripada reprezentativnom sindikatu radnika EPS-a.

Đedović je kazala da videla protest radnika Kolubare ispred svoje kancelarije i da je bilo „precizno 23 čoveka, uključujući i novinare“.

Ne želim da zvuči da me ne zanima šta oni misle, ali zahtev da se poništi odluka Vlade Srbije i da se traži moja ostavka – mislim da je država malo ozbiljniji način funkcionisanja i rada nego što su zahtevi nekih koji žele da se ništa ne promeni„, rekla je ona.

Đedović je ponovila da u suštini tih promena u Elektroprivredi Srbije nije privatizacija.

Komentarišući navode nekih nevladinih organizacija da je kompanija Rio Tinto nastavila da radi na projektu „Jadar“, ona je navela da je uredbom Vlade Srbije iz 2022. doneta odluka o prestanku važenja Uredbe za realizaciju tog projekta „i da je to činjenica“.

Šta jedna privatna kompanija radi – nama je apsolutno bitno da ne radi ništa što nije u skladu sa dozvolama ukoliko takve dozvole postoje, a takve dozvole ne postoje„, kazala je ona.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu