21.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

DSS MENJA IME I PORUČUJE: Srbija mora biti velika

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Skupština Demokratske stranke Srbije usvojila je izmene statuta kojom je predviđena promena imena u Nova Demokratska stranka Srbije, skraćeno Novi DSS, i usvojila Deklaraciju o spoljonopolitičkom položaju i identitetu Srbije pod nazivom “Srbija mora biti velika”.

Deklaracija je značajna zbog odredjivanja položaja i uloge Srbije u svetu i mera je sposobnosti našeg naroda i države za istorijsko bivstvovanje.

- Advertisement -


Deklaracijom se predlaže dodatno učvršćivanje vojne neutralnosti Srbije i ističe opredeljenje stranke da je potrebna saradnja Srbije sa Evropskom unijom, ali bez punopravnog članstva poput evropsko ekonomskog prostora. Deklaracijom je definisano da bi uvođenje sankcija Rusiji, između ostalog, bilo u potpunoj suprotnosti sa srpskim političkim i ekonomskim interesima i da je zato potpuno neprihvatljivo.

- Advertisement -

Na izbornoj sednici Skupštine izabrano je novo rukovodstvo stranke koje će predvoditi predsednik dr Miloš Jovanović. Izabrano je i pet potpredsednika od kojih su Dejan Šulkić, Zoran Sandić, Predrag Marsenić i do sada obavljali tu funkciju, dok su dva nova potpredsednika dr Siniša Atlagić, profesor na Fakultetu političkih nauka i Uroš Janković, dosadašnji predsednik Izvršnog odbora. 

Na Skupštini je izabrano i 85 članova Glavnog odbora koji će na prvoj sednici izabrati Predsedništvo i Izvršni odbor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti