Drama na sednici Vlade na kojoj je smenjen Rade Basta: Jedan ministar demonstrativno napustio salu

Obavezno pročitajte

Odlazeći ministar privrede Rade Basta smenjen je na prošloj sednici Vlade Srbije, a kako saznaje portal Nova.rs, ona je prošla veoma burno. Završila se tako što je ministar za brigu o nedovoljno razvijenim opštinama iz redova socijalista Novica Tončev demonstrativno napustio sednicu.

Kako saznajemo, premijerka Ana Brnabić je tog dana saopštila ministrima da će Rade Basta biti smenjen. Kao razlog je navela to što izlazi u javnost sa stavovima drugačijim od onih koje zastupa njen kabinet.

- Advertisement -

Zatim je saopštila da će dužnost ministra privrede do imenovanja novog, a za šta postoji zakonski rok od 15 dana, obavljati aktuelni ministar finansija Siniša Mali.

Tad je reagovao ministar Novica Tončev. On se pobunio protiv toga da Mali bude prelazno rešenje, rekavši da to mesto pripada koaliciji SPS i Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme. Podsetimo, smenjeni Rade Basta je kadar JS.

Lider socijalista Ivica Dačić pokušao je da primiri strasti, ali mu to nije pošlo za rukom, tako da je Tončev napustio sednicu.

Novica Tončev Foto:Milos Tesic/ATAImages

Podsetimo, Rade Basta obavljao je dužnost ministra privrede. Do problema je došlo kad je u javnost izašao sa stavom da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu. Tada je pozvao ministre da se na sledećoj sednici Vlade izjasne o njegovom predlogu. Kolege iz kabineta Ane Brnabić ga, međutim, nisu podržale, a lider njegove stranke Dragan Marković Palma tad je rekao da Basta izlazi za svojim stavovima i da iza njih ne stoji JS.

SourceNova

Ostavite komentar

Najnovije objave

U Bujanovcu i Preševu vijore se zastave Albanije

Na zgradama opština Bujanovac i Preševo vijore se zastave Albanije povodom Dana zastave – nacionalnog praznika Albanaca. Portal Bujanovačke piše...

Još priča na sličnu temu