DONALD TRAMP: FBI započeo progon hrišćana u Americi

Obavezno pročitajte

Bivši predsednik SAD Donald Tramp je upozorio Amerikance na „tajne špijune“ za koje kaže da ih FBI šalje da progone hrišćane.

Tramp na svoj „Truth Social“ nalog postavio video sa natpisom „Zaustavljanje progona hrišćana!“.

- Advertisement -

U njegovoj objavi na društvenoj mreži se navodi da su FBI i Ministarstvo pravde (DOJ) usvojili antihrišćansku meru i da šalju agente u crkve kao deo te navodne „zavere“.

„Pod pokvarenim Džoom Bajdenom, hrišćani i verni Amerikanci su proganjani što je nešto što ova nacija nikada ranije nije videla. Katolici su posebno na meti, a evangelisti su sigurno i na listi posmatranja. Tokom protekle tri godine, Bajdenova administracija je poslala SVAT timove da uhapse aktiviste koji podržavaju život. FBI je uhvaćen u profilisanju pobožnih katolika kao mogućih domaćih terorista i planiraju slanje tajnih špijuna u katoličke crkve, baš kao u stara vremena Sovjetskog Saveza“ , rekao je Tramp u video snimku.

Trampovi komentari se odnose na dokument FBI-a koji je procurio ranije ove godine koji pokazuje da je kancelarija Biroa u Ričmondu u Virdžiniji upozorila agente na ekstremističku pretnju koju predstavljaju „radikalno-tradicionalistički katolici“ (RTC), za koje je biro rekao da su mala manjina unutar katoličke crkve.

Memorandum, u kojem se navodi da je FBI otkrio „sve veće preklapanje“ između nacionalističkog pokreta i RTC-a, izazvao je bes među republikancima koji su optužili saveznu vladu za verski progon.

Biro je uklonio memorandum iz svog sistema ubrzo nakon što je u februaru objavljeno da postoji dokument, rekavši da ne ispunjava „strože standarde FBI“.

„Katolici, ne možete glasati za demokrate. Ne smete ni da pomislite da glasate za Bajdena. Ono što vam rade je šokantno,“ poručio je Tramp.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu