Doktorka Radulović objašnjava zašto je pustila narodnu pesmu deci iz „Ribnikara“

Obavezno pročitajte

Doktorka Ranka Radulović oglasila se saopštenjem nakon što je Ministarstvo zdravlja povodom primedbi na njen rad naložilo vanredni inspekcijski nadzor Кlinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Doktorka je navela da je u školu „Vladislav Ribnikar“ hitno poslata u petak 5. maja po zahtevu ministarstva zdravlja, zajedno sa grupom iskusnih kolega.

- Advertisement -

Nakon nastavničkog veća, na kojem je dogovoreno da održi sastanak sa nastavnicima kojima je to potrebno, videla je, kako kaže, na hodniku grupu zaposlenih i dece koji se drže jedni za druge i glasno plaču.

„Pošto su bili u vidno uzbuđenom stanju i rasplakani, a ispred škole je bila gomila ljudi i novinara, pomislila sam da postoji mogućnost da ih slikaju i da budu zloupotrebljeni od strane medija. Iz potrebe da ih zaštitim, pozvala sam ih da ne stoje na hodniku, nego da dođu na planiranu grupu sa prisutnim nastavnicima, što su svi prihvatili“, napisala je Radulović.

Istakla je da je tokom satanka pomenuta zajednička pesma sa ekskurzije, narodnog žanra, a u vezi sa sećenjem na pokojnog učenika A. Č, koji je tu pesmu tokom ekskurzije pevao, zajedno sa njima.

„Pošto nisam znala tu pesmu, tražila sam da mi je puste sa svog telefona. Kao psihijatar i profesionalni muzikoterapeut, sam procenila da će za grupu biti korisno, ako učenici grupe ponovo čuju omiljenu pesmu, vezanu za srećno sećanje na mrtvog prijatelja i đaka, da će to doprineti koheziji grupe, pomoći proces žalovanja, kao i da će smireniji izaći iz škole“, pojasnila je doktorka.

U pisanoj izjavi navela je da je istog dana, prema dogovoru napravljenom za vreme nastavničkog veća, nastavila da pomaže grupi u kojoj su bili nastavnici, predstavnici ministarstva prosvete i predsednik Saveta roditelja.

Otac jedne od ubijenih devojčica izjavio je juče medijima da je doktorka Radulović neposredno nakon masovnog ubistva u toj školi, u kome je stradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjena nastavnica i petoro dece, uvela učenike u kabinet gde im je puštala narodnu muziku i sugerisala im da se povežu sa dušama poginulih prijatelja.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu