21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

DOBRE VESTI: Poznat datum otvaranja aerodroma „Nikola Tesla“?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Britanski „lou kost“ avio prevoznik „Viz Er“ najavio je da će 1. maja ponovo biti uspostavljen let iz engleskog grada Luton ka Beogradu, što znači da bi upravo sledeće nedelje aerodrom „Nikola Tesla“ trebalo da bude otvoren za komercijalne letove, navode iz ove britanske kompanije.

Iz „Viz Era“ navode da će prve nedelje biti organizovana tri leta sedmično, da bi zatim taj broj porastao na četiri do 11. maja. Karte za prvi let su puštene u prodaju, a ovo predstavlja svojevrsnu promenu, jer je najpre bilo predviđeno da prvi let sa Ostrva ka Beogradu neće biti realizovan sve do polovine maja.Avioni kompanije Avioni kompanije „Viz Er“, Foto: Printscreen/YouTube

- Advertisement -

– Dok ponovo pokrećemo odbrane letove iz Lutona ka evropskim gradovima kako nismo pružili osnovnu uslugu putnicima koji moraju da putuju, naša glavna briga su sigurnost, zdravlje i dobrobit naših kupaca i posade. Zaštitne mere koje sprovodimo obezbediće najviše moguće sanitarne uslove – rekao je izvršni direktor „Viz Era“ Oven Džons.

Dodao je i koje će to zaštitne mere biti sprovedene.

– Posada aviona koja se nalazi u kabini moraće da nosi maske i rukavice na letovima i da deli maramice putnicima. Avioni će takođe biti dezinfikovani tokom noći. Kupci će biti zamoljeni da putem interneta prijave i izvrše bilo kakva dodatna plaćanja za prtjag kako bi se smanjila interakcija ljudi na aerodromu – rekao je Džons.Posada aviona koja se nalazi u kabini moraće da nosi maske i rukavice na letovima i da deli maramice putnicima. Avioni će takođe biti dezinfikovani tokom noći – rekao je izvršni direktor „Viz Era“ Oven Džons

- Advertisement -

Kada je reč o letovima iz Beograda ka drugim gradovima, planirano je da oni budu započeti 1. juna. Vlasti Srbije su prethodno najavili da će komercijalni letovi nastaviti da funkcionišu oko 1. maja, mada nije određen zvaničan datum.

Da podsetimo, Srbija će biti potpuno zatvorena tokom prvomajskih praznika, pošto je Vlada odlučila da na snazi bude zabrana kretanja od 30. aprila u 18 sati do 4. maja u pet časova ujutru. Napomenimo i to, trenutno je dozvoljeno da u Srbiju uđu samo naši državljani ili stranci sa dozvolom za stalni ili privremeni boravak, mada i to može da se promeni u narednim danima.

Inače, „Viz Er“ je najavio da će, pored Beograda, ponovo u funkciji biti letovi za Rumuniju, Španiju, Portugal, Mađarsku, Slovačku i Izrael.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti