DMITRIJ PESKOV: Ukrajinski nacistički bataljoni se ničega ne gnušaju

Obavezno pročitajte

Oružane snage Rusije, koje učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini, imaju jasna naređenja predsednika Vladimira Putina da izbegavaju civilne gubitke i pažljivo deluju, što se ne može reći za ukrajinske neonacističke bataljone koji se ničega ne gnušaju, izjavio je u intervjuu Državnom iranskom radiju portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Naš predsednik Putin je nekoliko puta podvlačio da naše oružane snage imaju jasna naređenja vrhovnog komandanta da izbegavaju gubitke u civilnih žrtava i infrastrukture. Zato oružane snage deluju veoma pažljivo, koriste precizno oružje, isključuju bilo kakve napade na civilnu infrastrukturu. Što se, nažalost, ne možete reći o ukrajinskoj strani, posebno o neonacističkim bataljonima i jedinicama koje se ničega ne gnušaju“, rekao je on.

- Advertisement -

Portparol Kremlja je istakao da će se specijalna vojna operacija završiti kada svi njeni ciljevi budu postignuti, jasan vremenski okvir ne postoji, najvažnija je efikasnost.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu