DMITRIJ PESKOV: Na Srbiju se vrši pritisak bez presedana

Obavezno pročitajte

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se u ovom trenutku na mnoge zemlje sveta, posebno na Srbiju, vrši pritisak bez presedana, ali da Moskva očekuje da će najproblematičnija pitanja biti rešavana u okviru poverljivog i partnerskog dijaloga sa srpskim prijateljima.

„Mi savršeno razumemo kakav se neviđeni, grub, protivzakonit, suprotan međunarodnom pravu pritisak vrše na mnoge zemlje, uključujući i Srbiju. Na Srbiju posebno. I veoma cenimo stav koji je Srbija zauzimala do sada, shvatamo da se uslovi menjaju, ali očekujemo da ćemo najproblematičnija pitanja rešavati u okviru našeg partnerskog poverljivog dijaloga sa srpskim prijateljima, rekao je Peskov novinarima, prenosi RIA Novosti.

- Advertisement -

List Izvestija navodi da je Peskov tako prokomentarisao izjavu ministra privrede Srbije, koji je u ponedeljak zatražio da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji.

„Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo“, naveo je Rade Basta.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

EKSKLUZIVNO! SRPSKI ISTRAŽNI ORGANI REAGOVALI NA IZJAVU MILANOVA. POKREĆE SE KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Kako nas je obavestio naš dobro obavešteni izvor iz istražnih organa, nakon večerašnjeg izveštavanja našeg portala, nadležni državni organi...

Još priča na sličnu temu