18.6 C
Belgrade
nedelja, 25 septembra, 2022

DMITRIJ MEDVEDEV: Zelenski poput Hitlera hoće da kažnjava ceo narod

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MOSKVA – Izjave ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o tome da celokupno rusko stanovništvo smatra odgovornim za vojnu operaciju u Ukrajini zvuče kao ideje Adolfa Hitlera, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev. „Adolf Hitler je bio poslednja osoba koja je pokušala da sprovede takve ideje protiv čitavog naroda. Ima li još pitanja o karakteru ukrajinskih vlasti?“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu. 

Zelenski je danas pozvao zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Rusima na godinu dana kako bi sprečili Moskvu da anektira još ukrajinske teritorije. Ukrajinski predsednik je u intervjuu za Vašington post ocenio da su najvažnije sankcije zatvaranja granica jer „Rusi oduzimaju tuđu zemlju“. Dodao je da „Rusi treba da žive u svom svetu dok ne promene svoju filozofiju“.

- Advertisement -

On smatra da ta mera treba da važi i za ruske državljane koji su napustili zemlju u znak protesta protiv postupaka vlasti u Moskvi. Prema njegovom mišljenju, odgovornost za napad na Ukrajinu snosi „celokupno stanovništvo Rusije“.

Moskva je najavila da će u delovima u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti na istoku i jugu Ukrajine 11. septembra biti održan referendum o priključenju Rusiji, uporedo sa regionalnim izborima koji su već zakazani. Zelenski je u nedelju upozorio da, ako Moskva nastavi sprovođenje referendumima o priključivanju Rusiji na teritorijama pod svojom kontrolom, pregovori sa Ukrajinom ili njenim međunarodnim saveznicima neće biti mogući.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti