Đukić Dejanović o dojavama o bombama u školama: Neko hoće da izazove haos i kolektivni strah

Obavezno pročitajte

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je povodom niza dojava o bombama u školama u Beogradu prethodnih dana da nema sumnje da će naši organi unutrašnjih poslova učiniti sve da dođu do počinioca tih „gnusnih aktivnosti“.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da to pitanje itekako interesuje svakog čoveka u zemlji i da kada „neko hoće da izazove haos i kolektivni strah“ onda ide na ono što je najvrednije i na šta smo najosteljiviji – na decu i na škole.

- Advertisement -

„Protokol postoji, najbitnije je šta sve u tom momentu rade organi koji se staraju zvanično i čiji posao je da brinu o bezbednosti dece“, rekla je ministraka.

Dodala je da „svi mi brinemo, i roditelji i nastavnici i ljudi u Vladi“, ali da je MUP taj koji ima tačno određen redosled radnji i neke specifičnosti koje primenjuje u zavisnosti od uzrasta dece.

„U svakom slučaju, nama je bezbednost dece najbitnija. U nekim školama otkazana su takmičenja. I što deca ne idu u školu, i što u nekim okolnostima učitelji i nastavnici promene samo lokaciju dok se izvrši određena detekcija koja je neophodna, to smatramo neophodnim, ali onaj ko je plabnirao da izazove nesigurnost, on to kontinuirano radi“, istakla je Đukić Dejanović.

Podsećamo, prethodnih nedelja učestale su dojave o bombama u školama, a poslednje su stigle jutros.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu