24.4 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

ĐUKANOVIĆ OPLEO PO STEFANOVIĆU: Ministre, da otvorimo temu vašeg bogatstva?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nastavljaju se medijska prepucavanja stranačkih kolega iz SNS, ministra odbrane Nebojše Stefanovića i Vladimira Đukanovića, advokata i narodnog poslanika. Oni već duže vreme jedan drugog optužuju za najrazličitije vidove zloupotreba, a sada je Đukanović u autorskom tekstu za Kurir izneo stav o Stefanoviću.

Prenosimo ga u celosti:

- Advertisement -

„Šta vam je, ministre? Čemu toliko uzbuđenje samo zato što ste pozvani da budete svedok u jednom procesu? Čemu vaše žaoke prema meni? Ništa o vama rekao nisam u negativnom kontekstu, mada bih mogao. O vama govore vaša dela, dobrim delom i nedela.

Sposobnost, a mnogi će reći i nesposobnost. Ipak, najviše o vama govore vaši dojučerašnji saradnici. Njih ste pustili niz vodu, misleći da tako sperete sopstvenu odgovornost. Oni, gle čuda, takođe imaju pravo da se brane, pa i da ukažu šta ste radili dok ste bili ministar unutrašnjih poslova.

Prema tome, vi sa njima raspravite šta imate, a mene ostavite na miru. Kako vi, tako i vaši poltroni koje vucarate sa sobom od ministarstva do ministarstva. Kominikeje koje vam piskaraju da biste ih pročitali u nekoj od emisija ili postavili na vašem Fejsbuk nalogu neka posvete tome da objasne kako je to moguće, ministre, da vi pojma niste imali u vreme vašeg ministrovanja i dok ste boravili na mestu koordinatora svih službi da se više od godinu dana prisluškuje predsednik države.

- Advertisement -

Inače, uvaženi ministre, manite se naručivanja tekstova po medijima koji su sve najgore iznosili o Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici. Šta god imate protiv mene, pitajte me licem u lice kada se vidimo u stranci. Doduše, ako tamo uopšte više smete da dođete. Priča se da tamo niste baš toliko popularni i da čak ne smete da privirite u stranačke prostorije ni kada se čestita izborni rezultat.

Nego, spomenuste da ja zloupotrebljavam funkciju kako bih promovisao svoj advokatski biznis i da volšebno dobijam klijente. Zapravo, nije vam jasno kako sam počeo da branim Dijanu Hrkalović. Nije ni meni bilo, ministre, no sama je tako htela. Zašto ste je vi u životu razočarali, pre svega kao čovek, a bili ste sa njom i više nego bliski, to ćete valjda sa njom da raspravite.

Nego, ministre, molim vas da javno obelodanite kako ja to volšebno dobijam klijente. I svakako vas molim da otvorite temu te navodne zloupotrebe moje funkcije u cilju promocije mog, kako rekoste, advokatskog biznisa.

Taman da se to javno raspravi, ali ujedno i da se otvori tema vašeg bogatstva i zloupotreba vaših funkcija koje ste obavljali. Da ljudi saznaju nešto o vašim prihodima, imovini, itd. Da vidimo gde to danas živite, šta to vozite i odakle vam sve to. Za razliku od vas, živim u istom stanu gde sam i rođen pre 43 godine sa sve suprugom i četvoro dece.

I na kraju, ministre, vaš strah da ćete ostati bez ministarske funkcije je očigledan. Podrhtava vam glas kada čitate unapred spremna saopštenja. Razlika između mene i vas je u tome što mene baš briga šta ćete vi izmisliti o meni. Niste mi bitni u životu da bi me vaše reči pogađale. Međutim, vas veoma boli ono što bih ja mogao da iznesem o vama. Vi živite za funkciju, a mene za funkciju boli uvo.

Vi ste bez politike ništa, a mene za politiku i bavljenje istom zabole desni lakat. Bavim se istom, jer mi je zanimljivo da isterujem pravdu i da nerviram takve kao što ste vi. Svoj posao imam, živeću do kraja života kao advokat i umreću kao advokat. Vi posle ministrovanja… Ne znam, čini mi se da vam je budućnost neizvesna. Izgleda da zato tako naglo osedeste.

Živi bili, ministre!“

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti