ĐORĐA MELONI: Titu oduzeti orden, on je odgovoran za pokolj Italijana

0
129

Đorđa Meloni, po svemu sudeći, postaće prva premijerka Italije nakon što je njena konzervativna koalicija trijumfovala na nedeljnim parlamentarnim izborima.

U njenoj stranci, koja ima evroskeptični, nacionalistički hrišćanski program, kako kaže „nema mesta nostalgiji za fašizmom”. Međutim, Đorđa odbacuje pozive da iz loga njene stranke ukloni plamen u bojama italijanske zastave koji je preuzet iz loga neofašističke MSI.

U međuvremenu, mediji počinju da objavljuju njene izjave vezane za odnose među članicama EU ali i neka pitanja koja se dotiču Hrvatske i bivše Jugoslavije i njenog doživotnog predsednika Josipa Broza.

„Apsurdno je da se čast ukazuje nekome ko je odgovoran za pokolj Italijana. Braća Italije već su odavno predstavila predlog zakona kako bi se stalo na kraj ovoj sramoti. Žrtve fojbi i njihovi voljeni zaslužuju poštovanje i pravdu: odmah oduzeti orden Italijanske Republike maršalu Titu“, napisala je ranije na svom Fejsbuk profilu Đorđa Meloni.

„Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do povrata imovine Esulima. Da ne govorim o povratku, direktno, Istre i Dalmacije“, rekla je svojevremeno Meloni.

Ostavite komentar