ĐILAS: Zapadna Evropa i SAD podržavaju Vučićev neofašizam

Obavezno pročitajte

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da Zapadna Evropa i Amerika već devet godina direktno daju podršku Aleksandru Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju, koji podrazumeva potpunu kriminalizaciju društva.

Đilas je za list Danas rekao da taj sistem uključuje i najveću pljačku i korupciju u Evropi, ukidanje vladavine prava i institucija, uništavanje svakog čoveka koji javno pokaže šta misli, saglasnost da Srbija uđe u dužničko ropstvo prema Kini.

“Poslednji primer za to je Makronov poziv Vučiću da popiju još neki konjak uz klavir. Za Vučića je konjak besplatan, Srbiju košta milijarde evra. Gospodina Makrona ne košta ništa osim gaženja onog na čemu je Fracuska nastala i zbog čega svakom čoveku na svetu srce zakuca brže kad čuje Marseljezu”, rekao je Đilas.

Ali, kako je Đilas dodao, “to je već problem Francuza, a ne nas Srba”.

- Advertisement -

“Naš problem je režim Aleksandra Vučića i mi ćemo taj problem, kao i uvek u našoj istoriji, sami rešiti”, rekao je Đilas.

On je naveo da svaka poseta Vućića francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, svaki Skajp razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ili slikanje sa doskorašnjim američkim predsednikom Donaldom Trampom košta Srbiju stotine miliona ili milijardi evra.

“Francuzima ćemo dati za spalionicu 1,2 milijardi evra umesto 170 ili pola milijarde za vozove i metro opremu, Nemcima ćemo učiniti da svu mrežu za prenos struje bez ikakve naknade prenesemo Kosovu i Albaniji. O Trampu i Grenelu suvišno je i govoriti”, rekao je Đilas.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

OGLASIO SE IVAN VUKOVIĆ I DAO KRATKU IZJAVU NA NAŠ PORTAL

Bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je kontaktirao naš portal i u kratkoj izjavi se osvrnuo na naše jučerašnje izveštavanje....

Još priča na sličnu temu