DIKTAT JEDNOG ISPRAVNOG MIŠLJENJA: Češki političar o tome kako Zapad prikazuje krizu u Ukrajini

Obavezno pročitajte

Zapad pokušava da osvetli ukrajinsku krizu samo sa pozicija koje njemu odgovaraju i zanemaruje važna pitanja koja bi mogla da doprinesu da se razjasne uzroci konflikta, smatra bivši češki predsednik Vaclav Klaus.

„Jednostrana zapadna propaganda oko konflikta u Ukrajini je put ka novom ropstvu i neslobodi. Zbog toga je toliko važno prekinuti ćutanje po nekim pitanjima koja zahtevaju odlučnu diskusiju“, rekao je Klaus za češki portal „iDnes.cz“.

- Advertisement -

Kako ističe, zapadni lideri ne žele da razmatraju strahovanja Moskve zbog približavanja NATO njenim granicama, kao i sve veći nivo neprijateljstva Ukrajine prema Rusiji u celini, kao i prema manjini koja govori ruskim jezikom i koja živi na njenoj teritoriji.

Diktat „jednog jedinog ispravnog“ evropskog mišljenja o ukrajinskoj krizi je izuzetno opasan.

„Oni koji su deo ispravnog, politički korektnog mišljenja duboko su uvereni da oni koji se ne slažu sa njihovim mišljenjem ili su agenti koje plaća Kremlj ili potpune budale“, konstatuje Klaus.

Takav stav ne dozvoljava da se na adekvatan način procene rashodi zbog prenagljenih odluka o vojnoj pomoći Kijevu i prihvatanja izbeglica ih Ukrajine.

„Neaktivnost, nastavak isporuka sve modernijeg naoružanja u Ukrajinu i jačanje sankcija koje se u velikoj meri odražavaju i na nas nisu način za rešavanje situacije“, zaključio je Klaus.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu