DAČIĆ: Uvođenjem sankcija naudili bismo sebi a ne Rusiji

Obavezno pročitajte

Kandidat za premijera koalicije oko Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da Beograd eventualnim uvođenjem sankcija Rusiji, ne bi naudio Moskvi već sopstvenim interesima.

Dačić je ponovio da Rusija pomaže zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije, jer kako je rekao, ne dozvoljava da Kosovo „prođe” kroz Savet bezbednosti UN.

„Mi smo Rusiji večno zahvalni što je 2015. digla glas protiv rezolucije o Srebrenici. Rusija je jedina zemlja koja će da stavi veto na priznanje Kosova u Savetu bezbednosti dok zapadne zemlje neće povući priznanje nego će to gurati i dalje. Da li se onda nama isplati da uvedemo sankcije Rusiji? Time Rusiji nećemo nauditi ali sebi hoćemo”, rekao je Dačić za TV Prva, prenosi Beta.

- Advertisement -

Podsetio je da se u okviru pretpristupnih pregovora o članstvu u EU Srbija obavezala da postepeno usklađuje spoljnu i bezbednosnu politiku sa Unijom, ali i dodao da će se Beograd „odmah uskladiti” ako će sutra postati član EU.

„Pogrešno je reći da je neko na strani Rusije, ja sam na strani Srbije, ali ko se zalaže za sankcije Rusiji taj je protiv srpskih interesa”, kazao je Dačić.

Govoreći o predstojećim izborima, Dačić je ponovio da je „najbolje za Srbiju” da on bude premijer, a Aleksandar Vučić da i dalje bude predsednik.

„Smatram da je za političku stabilnost Srbije u ovim turbulentnim vremenima veoma bitno da kormilo kojim se upravlja državom bude u sigurnim rukama. Moje mišljenje je da je za Srbiju najbolje da Vučić bude predsednik, a Dačić premijer”, dodao je lider SPS.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

U Prištini fotografije Kurtija sa Pinokijevim nosom

PRIŠTINA – Socijaldemokratska partija Kosova najavila je danas protest protiv dogovora u Ohridu postavivši fotografiju premijera privremenih prištinskih institucija...

Još priča na sličnu temu