Dačić o pisanju o troškovima ministarstva: Nisam ja to trošio u kafani

Obavezno pročitajte

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da manje putuje poslednjih par meseci zbog unutrašnje političke situacije da neko ne bi rekao da posetama drugim državama izbegava učešće u dnevnopolitičkom životu Srbije.

„Mislim da sam milion i po kilometara prešao za vreme svog mandata. Posetio sam države u koje nikada nismo išli ili nemamo uspostavljene diplomatske odnose a na primer Kosovo ima. Treba da posećujemo takve zemlje jer one time imaju potvrdu da je nama stalo do njih“, rekao je Dačić na televiziji Hepi.

- Advertisement -

On je prokomentarisao vest N1 o tome koliko koje ministarstvo troši u kojoj je navedeno da je Ministarstvo spoljnih poslova u protekloj godini nadmašilo sva ostala kada su u pitanju troškovi reprezentacije za koju je izdvojilo nešto više od 10 miliona dinara, odnosno oko 85.000 evra.

„Pa mi se time bavimo. Zar neko zaista misli da se troškovi odnose na to koliko ću ja da potrošim para u nekoj kafani. Tu je reč o stranim delegacijama i posetama, o razgovorima koje ne možete da vodite bez ičega. Mada ima i takvih slučajeva, ja sam u Švedskoj bio, a meni ne donesu ni kafu, ili u SAD“, rekao je on.

Šef srpske diplomatije je rekao da je ponosan na spasilačke timove koje šalje Sektor za vandredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u države kojima je potrebna pomoć i koji su trenutno u Grčkoj.

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković izjavio je da je u Grčku juče stiglo 36 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vozila i dva predstavnika medicinskog tima sa sanitetskim vozilom.

„Jutros je vođa tima javio da se oni nalaze u predgrađima Volosa i rade u područjima gde se ni vozilima ne može stići od požara“, rekao je Milenković u uključenju za televiziju Hepi.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

RASKOŠ I VELIKI PROFITI: Koliko vredi vila Radoičića i kako je stekao toliko bogatstvo?

Vila Milana Radoičića koju je pretresla kosovska policija pre nekoliko dana otvorila je pitanje legalnosti imovine bivšeg potpredsednika Srpske...

Još priča na sličnu temu