DAČIĆ: O formiranju vlasti na svim nivoima samo s Vučićem i SNS

Obavezno pročitajte

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je SPS još pre izbora postigla čvrst dogovor sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i njenim liderom Aleksandrom Vučićem o saradnji posle izbora, kao i da razgovore o formiranju vlasti na svim nivoima mogu voditi samo sa SNS i Vučićem.

„Kao što sam više puta govorio, Socijalistička partije Srbije je još pre izbora postigla čvrst dogovor sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom o saradnji posle izbora, i o tome smo jasno govorili tokom cele izborne kampanje. Mi smo strateski partneri. U skladu sa tim, razgovore o formiranju vlasti možemo voditi samo sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom”, rekao je Dačić za Tanjug.

- Advertisement -

Dačić je naveo da se to odnosi i na formiranje vlasti u Beogradu, gde, kako je dodao, SPS očekuje poziv Aleksandra Vučića i SNS nakon proglašenja konačnih rezultata.

„Ne vidimo svrhu ni razlog da o tome razgovaramo sa drugima, sa Đilasovom i Zelenovićevom koalicijom. Za razliku od desničarskih partija koje su ušle u gradsku skupštinu, naša desetogodišnja koalicija sa SNS-om nikad nije bila bazirana na brojkama, već na zajedničkim ciljevima u interesu Srbije”, naglasio je Dačić u izjavi za Tanjug.

SourcePolitika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu