0.9 C
Belgrade
petak, 21 januara, 2022

DA ZAHVALE VUČIĆU: U Štrpcu uhapšeni članovi Srpske liste! Evo šta su radili Srbima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jedinica za privredni kriminal policije tzv. Kosova u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu, sprovodi veliku akciju „protiv korupcije u vezi sa gradnjom u Brezovici“, objavio je portal Kaldžo. U današnjoj akciji policije, kako je najavljeno, biće pretreseno više lokacija. Ovu vest je potvrdio i glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, Šukri Jašari.

Do sada je, kako je objavio portal, pretreseno preko deset lokacija, uključujući imanja i kuća bivšeg predsednika Opštine Štrpce i drugih visokih funkcionera Srpske liste, piše Kosovo online.

Navedeno je da se akcija sprovodi protiv osumnjičenih za umešanost u korupciju i mito.

- Advertisement -

– U vezi sa ovom akcijom, do sada je po nalogu državnog tužioca uhapšeno deset osumnjičenih, među kojima su bivši predsednik opštine Štrpce, direktor odeljenja za urbanizam, još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća, zbog sumnje za krivična dela „primanje mita“, „davanje mita“ i „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“. O svim ostalim dešavanjima u vezi sa ovom radnjom Tužilaštvo će blagovremeno obavestiti – navedeno je u saopštenju prenosi Reporteri.

Izgradnja naselja na Brezovici odvija se gotovo neplanski, veliki broj kuća napravljen je u potpunosti dok je deo još u izgradnji, a jedini ko je imao pravo da izda dozvolu je opština Štrpce na čijem se čelu nalaze predstavnici Srpske liste, a osim izdavanja dozvola čelnici su i naknadno legalizovali objekte koji su izgrađeni bez dozvole. Izgradnja vila ugrožava životnu sredinu i menja etičku strukturu ovog mesta s obzirom da su vlasnici Albanci. Takođe, put do ski centra Brezovica u potpunosti je obnovljen odmah po većem prilivu Albanskog stanovništa.

U opštini Štrpce građene su i mini-hidroelektrane takođe uz odobrenje čelnika opštine što je dovelo do toga da, uz priču o izgradnji vodovoda, meštani ostanu bez pijaće vode.

- Advertisement -

Takođe, u srpskom selu Sevce pre nekoliko nedelja prodato je prvo imanje Albancu. Meštani ovog sela tvrde da se prodaja obavila uz posredovanje dugogodišnjeg savetnika u ministarstvu za Zajednice i povratak. Na tom placu započeće se sa gradnjom čitavog kompleksa, a kako bi to bilo moguće bez izdavanja građevinske dozvole iz opštine Štrpce kojom upravljaju predstavnici Srpske liste?

Podsećamo, i 12. novembra tzv. Kosovska policija sa dugim cevima upala je u opštinu Štrpce u jedan kafić u selu Gotovuša.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti