CRNA GORA SE VRAĆA ĆIRILICI: Ministarstvo prosvete promenilo pismo na Fejsbuk profilu!

Obavezno pročitajte

Crnogorsko Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta promenilo je pismo na svom Fejsbuk profilu i sada je njegov naziv na ćirilici.

Promena se dogodila samo tri dana pošto je nova ministarka Vesna Bratić preuzela funkciju posle izbora nove Vlade Crne Gore.

Iako je ćirilica Ustavom Crne Gore navedena kao jedno od dva ravnopravna pisma, u zvaničnoj upotrebi je bila veoma retko.

Ministarstvo prosvete sada vodi Vesna Bratić, koja je do sada bila profesor na Filološkom i Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta. Diplomirala je engleski jezik, a postdiplomske studije završila je na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Dobitnica je SUSI stipendije američke vlade (Institut savremene američke književnosti) na Univerzitetu u Lujvilu i stipendije za bibliotečko istraživanje Instituta DŽ.F. Kenedi u Berlinu. Od januara 2020. glavni je urednik časopisa Filološkog fakulteta „Logos et litera“. Član je najužeg koordinatorskog tima ERASMUS + projekta REFLAME. Nakon povlačenja Zdravka Krivokapića, koji je postao nosilac liste na izborima, a potom i premijer, izabrana je za predsednicu NVO „Ne damo Crnu Goru”.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu