29.8 C
Belgrade
petak, 24 juna, 2022

BRNABIĆEVA: Idemo po pobedu u prvom krugu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nismo se dvoumili ko treba da bude naš kandidat. Dela su izabrala kandidata i ona najbolje govore, govore sve, izjavila je premijerka i potpredsednica Srpske napredne stranke nakon sednice Predsedništva SNS-a.

„Imamo ne samo odličnog već i ubedljivo najboljeg kandidata. Izbori neće biti laki, posebno u ovim teškim i kompleksnim vremenima. Utoliko mi je draže što je Aleksandar Vučić prihvatio da bude kandidat SNS-a za predsednika Srbije. Idemo po istoriju i da napravimo nikada ubedljiviju pobedu u prvom krugu”, poručila je juče premijerka Ana Brnabić nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke. SNS je, kako je saopštila Brnabićeva, koja je i potpredsednica ove stranke, doneo odluku da kandiduje Aleksandra Vučića za predsednika Srbije na izborima 3. aprila, što je on i prihvatio. Rekla je da je aktuelni predsednik kandidat i koalicije „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

„Kao stranka, pričali smo i nismo se dvoumili ko treba da bude naš kandidat. Dela su izabrala kandidata i ona najbolje govore, govore sve”, naglasila je Brnabićeva. Najavila je da će kampanja početi već danas u Leskovcu u 18 sati i da će biti „fokusirana na viziju Srbije u narednih pet godina”. Na predizbornom skupu govoriće Aleksandar Vučić, naveo je Tanjug.

- Advertisement -

Skupljanje potpisa za Vučićevu kandidaturu počelo je juče u podne. Potpise podrške prvi su dali Brnabićeva i lideri SPS-a i Saveza vojvođanskih Mađara Ivica Dačić i Ištvan Pastor. Dačić i Pastor sastali su se juče nakon sednice predsedništva sa Aleksandrom Vučićem u prostorijama SNS-a.

„Prikupljanje potpisa je trebalo da počne u 11 sati, ali se malo kasni zbog obaveza i razgovora koje je Vučić imao sa ambasadorima i državnicima. To govori i o tome kakva će biti kampanja”, ukazala je predsednica vlade i napomenula da će Vučiću obaveze prema Srbiji biti na prvom mestu, a na drugom stranka, koalicija i kampanja.

Kandidaturu Aleksandra Vučića juče su među prvima podržali Aleksandar Šapić, koji je prvi na listi SNS-a za izbore u Beogradu, i Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova Srbije, ministarka i članica predsedništva stranke Zorana Mihajlović i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, preneo je Tanjug.

- Advertisement -

Sednica Predsedništva SNS-a počela je juče posle 10 časova. Održana je iza zatvorenih vrata. Predsednik Aleksandar Vučić je u sedište stranke na Novom Beogradu stigao nešto posle 10 časova. Među prvima su došli i Vladimir Đukanović, Miroslav Čučković, Jorgovanka Tabaković, Branislav Nedimović, Vladimir Orlić, Marija Zdravković, a zatim su stigli i Mirsad Đerlek, Siniša Mali, Goran Vesić, Maja Gojković, Miloš Vučević i Zlatibor Lončar. Nakon njih stigli su i Goran Knežević, Jadranka Joksimović, Nebojša Stefanović, Igor Mirović, Nikola Selaković, Marija Obradović, Ana Brnabić, Aleksandar Šapić, Tomislav Momirović…

Vučić je u subotu veče, gostujući na televiziji Kurir, na pitanje o kandidaturi za predsednika Srbije odgovorio da mu je Srbija važnija od izbora. Rekao je da aktuelnih ministara nema na listi jer neki više neće biti ministri, kao i da neki neće biti u izvršnoj vlasti. Napomenuo je i da on neće biti na čelu stranke.

„Morate da pravite promene, da dovodite novu krv, svi pričamo o mladima. Ima četiri ili pet kandidata koji bi mogli da me naslede. Predložiću predsednika i zamenika i verujem da će to biti dobar izbor. Biću običan član SNS-a, ne mislim da bežim iz stranke”, kazao je preksinoć predsednik Srbije. Antrfile

Za samo sat vremena prikupljena 54.474 potpisa podrške

U opštini Savski venac juče se okupio veliki broj građana kako bi dali potpis podrške kandidaturi Aleksandra Vučića za predsedničke izbore, 3. aprila, pa se ispred Opštinskog odbora SNS-a formirao red onih koji su po hladnom vremenu i snegu čekali da daju potpis, preneo je juče Tanjug.

Za samo sat vremena, od podneva do 13 časova, prikupljena su 54.474 potpisa podrške za predsedničku kandidaturu Aleksandra Vučića, saznao je Tanjug u SNS-u.

Među okupljenima su bili ministri Siniša Mali, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Irena Vujović, Zlatibor Lončar, Maja Gojković… Ministarka Mihajlović je rekla da je kandidat SNS-a Aleksandar Vučić ostao isti kao i pre pet godina jer je mnogo urađeno u međuvremenu.

„Naš slogan nije reda radi ’Dela govore’. Toliko toga je urađeno, a ono što je najvažnije su stabilnost, mir, ekonomski razvoj, to je nešto čime Srbija danas može da se ponosi u ovim teškim vremenima” rekla je Mihajlovićeva. Ona je pozvala građane da glasaju za Aleksandra Vučića i istakla da glasanjem za SNS zaista glasaju za mir, stabilnost i ekonomski razvoj, kao i da je to upravo ono što će nastaviti da daju građanima Srbije.

Na Savskom vencu Vučićevu kandidaturu su podržale i javne ličnosti, glumac Lazar Ristovski, voditelj Žika Nikolić, bivši košarkaš Marko Kešelj, glumica Iva Štrljić i drugi.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti