Brnabić: Vučić za četiri dana uradio više za Srbiju nego većina za čitav vek

Obavezno pročitajte

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednja četiri dana uradio više za Srbiju, nego većina srpskih „prominentnih“ političara „za čitav svoj politički vek“.

„Ovo je suština svega: predsednik Aleksandar Vučić je samo za poslednja četiri dana uradio više za Srbiju, naš narod i sve naše građane, nego većina naših ‘prominentnih’ političara za čitav svoj politički vek. Na muci se poznaju junaci, a u teškim i izazovnim vremenima, veliki lideri“, napisala je Brnabić na društvenoj mreži „X“ (nekadašnji Tviter).

- Advertisement -

Vučić je u subotu i nedelju boravio u Mađarskoj povodom Dana državnosti te zemlje, gde se sastao sa predsednicom Katalin Novak, premijerom Viktorom Orbanom i drugim članovima mađarske vlade, kao i sa predsednikom Turske Režepom Tajipom Erdoganom.

Vučić je u ponedeljak i utorak, zajedno sa liderima zemalja Zapadnog Balkana, Ukrajine, Moldavije i predstavnicima Evropske unije, boravio u dvodnevnoj poseti Grčkoj povodom 20. godišnjice „Solunske deklaracije“ kojom je izražena podrška ulasku zemalja Zapadnog Balkana u EU.

U Atini je usaglašena deklaracija kojom se izražava podrška nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali i podrška zemljama Zapadnog Balkana, Ukrajini i Moldaviji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Vučić se tokom dvodnevne posete sastao, između ostalih, i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i premijerom Grčke Kirijakosom

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Petković o obdukciji ubijenih Srba: Šta Priština lažira, zašto je Euleks isključen iz istrage?

Ne zna se zbog čega Euleksu nije dozvoljeno da učestvuje u istrazi zajedno sa Kosovskom policijom prilikom pretresa nakon...

Još priča na sličnu temu