BRNABIĆ: Licemeri dali dozvole Rio Tintu, a sada protestuju, nemaju plan!

Obavezno pročitajte

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da su oni koji danas protestuju protiv Rio Tinta licemeri koji su toj kompaniji dali devet dozvola 2004. godine, uključujući i dozvolu za bušenje bušotina velikog prečnika.

„Nemaju agendu i plan pa se hvataju za ovo”, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije.

Brnabić je ponovila da sprovođenje projekta Rio Tinta zavisi od studije o proceni uticaja na životnu sredinu, kao i od toga šta će građani reći.

- Advertisement -

„Bez toga projekta nema”, poručila je premijerka.

Brnabić je odbacila kritike da zakoni o referendumu i izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji imaju veze sa stranim investitorima.

„Zakon o referendumu ima veze sa našom obavezom da taj zakon uskladimo sa Ustavom. Zakon je trebalo da bude promenjen do 2009. Nažalost nije, i u tom smislu nismo poštovali Ustav. U ovom trenutku moramo da menjamo zakon da bismo poštovali Ustav”, ukazala je premijerka.

Zakon o eksproprojaciji, takođe, kaže Brnanbić, nikakve veze nema sa investitorima, već sa kapitalnim investicionim projektima, ali pre svega sa onim koje sprovodi Vlada.

Govoreći o boljem privrednom ambijentu, Brnabić je podsetila da u Srbiji od 2015.godine ne postoji razlika između domaćih i stranih investitora.

„U prvoj deceniji 2000. strani investitori su bili povlašćeni. Kada je promenjen Zakon o investicijama 2015. ili 2016. godine. Po tom novom zakonu mi smo izjednačili domaće i stane investitore”, rekla je Brnabić, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu