11.8 C
Belgrade
nedelja, 28 novembra, 2021

BRNABIĆ: Licemeri dali dozvole Rio Tintu, a sada protestuju, nemaju plan!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da su oni koji danas protestuju protiv Rio Tinta licemeri koji su toj kompaniji dali devet dozvola 2004. godine, uključujući i dozvolu za bušenje bušotina velikog prečnika.

„Nemaju agendu i plan pa se hvataju za ovo”, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije.

Brnabić je ponovila da sprovođenje projekta Rio Tinta zavisi od studije o proceni uticaja na životnu sredinu, kao i od toga šta će građani reći.

- Advertisement -

„Bez toga projekta nema”, poručila je premijerka.

Brnabić je odbacila kritike da zakoni o referendumu i izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji imaju veze sa stranim investitorima.

„Zakon o referendumu ima veze sa našom obavezom da taj zakon uskladimo sa Ustavom. Zakon je trebalo da bude promenjen do 2009. Nažalost nije, i u tom smislu nismo poštovali Ustav. U ovom trenutku moramo da menjamo zakon da bismo poštovali Ustav”, ukazala je premijerka.

- Advertisement -

Zakon o eksproprojaciji, takođe, kaže Brnanbić, nikakve veze nema sa investitorima, već sa kapitalnim investicionim projektima, ali pre svega sa onim koje sprovodi Vlada.

Govoreći o boljem privrednom ambijentu, Brnabić je podsetila da u Srbiji od 2015.godine ne postoji razlika između domaćih i stranih investitora.

„U prvoj deceniji 2000. strani investitori su bili povlašćeni. Kada je promenjen Zakon o investicijama 2015. ili 2016. godine. Po tom novom zakonu mi smo izjednačili domaće i stane investitore”, rekla je Brnabić, prenosi Tanjug.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti