20.4 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

BRNABIĆ: Američki zvaničnici imaju za cilj obostrano priznanje Kosova i Srbije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je cilj pomoćnice državnog sekretara SAD za odnose sa Evropom i Azijom Karen Donfrid koja je bila u zvaničnoj poseti Srbiji, ali i drugih američkih zvaničnika, „obostrano priznanje Kosova i Srbije“.

„Ono što se sada promenilo je da sada ne samo slušaju, nego i čuju našu stranu i našu argumentaciju“, rekla je Brnabić za televiziju Pink.

- Advertisement -

Ona je ocenila je da su SAD „mnogo eksplicitnije“ od EU u kritici Prištine „za sve ono što nije uradjeno i za njihov neiskren stav u dijalogu sa Beogradom“.

„I za to što nisu formirali Zajednicu srpskih opština, i za to što su zabranili Srbima da učestvuju na referendumu i glasanju na izborima. Njihov stav prema tome je mnogo eksplicitniji“, kazala je premijerka.

Prema njenim rečima, stav SAD o tom pitanju prilično pomaže da se Priština vrati za pregovarački sto i da se nastavi dijalog, „koliko god da se Beograd ne slaže sa SAD po nekim osnovnim pitanjima“.

- Advertisement -

Brnabić, koja se u utorak sastala sa Donfrid, istakla je da je veći deo tog sastanka bio posvećen ekonomiji i informacionim tehnologijama i dodala da će se u narednim nedeljama videti veće prisustvo američkih kompanija u Srbiji.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: