BOŠKO OBRADOVIĆ ZABAVLJA BIRAČKO TELO: Spreman sam i da se povučem ako ima boljeg!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je ta stranka otvorena za dogovore oko ujedinjenja takozvanih patriotskih organizacija, ističuću da su zajedno jači, kao i da imaju oko čega da se „saberu”.

Grupa intelektualaca okupljenih oko Pokreta za KiM na čelu sa Milošem Kovićem i Slobodanom Samardžićem inicirala je juče sastanak u prostorijama Dveri sa predstavnicama koalicije Nada, POKS-a Žike Gojkovića, Dosta je bilo, Zavetnika, na kojem je dogovorena saradnja u čvrstoj koordinaciji i odbrani izbornih rezultata, potvrdio je Obradović.

On je kazao da je lično pre nekoliko meseci ukazivao da je neophodno ujedinjenje „patriota” u Srbiji, navodeći da je tako i formiran patriotski blok okupljen oko Srpskog pokreta Dveri.

- Advertisement -

„Do sada je u tom bloku osam političkih organizacija, ali to nije kraj. Nameravamo da do raspisivanja izbora dodatno proširimo patriotski blok i razgovori sa različitim organizacijama su u toku”, najavio je Obradović, preneo je Tanjug.

Primećuje da je tendencija na srpskoj političkoj sceni, s jedne strane, ukrupnjavanje „političkih opcija bivšeg režima”, kao i zeleno-levih koje su, kaže, još „prozapadnije” u odnosu na bivšu vlast, te je logično da se dođe do zbližavanja i saradnje desnih patriotskih opcija.

„Imamo veoma malo vremena, radi se o nekoliko dana do raspisivanja izbora. Što se nas tiče mi ćemo biti potpuno otvoreni za dogovore u tom pravcu, jer smatramo da naš patriotski blok treba dodatno ojačati i proširiti”, rekao je Obradović.

Na pitanje da li to znači da bi odustao od predsedničke kandidature i određenog broja mandata na parlamentarnoj listi, Obradović odgovara da patriotski blok insistira da je njegova predsednička kandidatura najbolje rešenje za zajedničkog kandidata, ali da je on spreman i da se povuče za račun nekog drugog još boljeg predsedničkog kandidata, ako ga ima, i ako je to neko oko kojeg mogu da se dogovore.

„Najmanji je problem da se dogovorimo oko ostalih tehničkih pitanja za zajedničku listu na republičkom i beogradskom nivou ako ima dobre volje. Sad se postavlja pitanje ima li te jasne svesti koliko bi ujedinjenje patriota u Srbiji odjeknulo kao dobra vest pred nastupajuće izbore”, rekao je Obradović.

On je ocenio da je velika mana prethodnih izbornih ciklusa bila mnogo bačenih glasova koji su ostajali ispod cenzusa.

„Sve je otvoreno i o svemu može da se dogovara i Dveri nikada do sada nisu bile smetnja takvim razgovorima pa neće biti ni ubuduće”, poručio je Obradović.

Smatra da bi i zajednički predsednički kandidat i zajednička lista trebalo da idu u paketu, kako bi, kaže, građanima bilo sve jasno.

Na pitanje kako ocenjuje svoju šansu na predsedničkim izborima, Obradović kaže da ima utisak da je njegova kandidatura nešto što je nedostajalo na političkoj sceni koja se, kaže, podelila između sadašnje vlasti i „isforsirane priče o zajedničkom kandidatu bivše vlasti – Ponošu”.

„Imam utisak da veliki broj ljudi želi nešto treće. Niti su za sadašnju vlast niti za povratak Tadićeve vlasti, mislim da u potpunosti ispunjavam kriterijume za treću opciju. Nisam bio na vlasti i imam najbolji nacionalni, ekonomski i socijalni program”, smatra Obradović.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu