16.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

BOŠKO: Kakva 2022. godina, Vučić mora da padne mnogo ranije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Boško Obradović i planovi Dveri

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović potvrdio je danas za Betu da taj pokret neće biti deo Udružene opozicije Srbije, i ocenio da sadašnja vlast mora pasti pre sledećih redovnih izbora za Skupštinu Beograda i predsednika Srbije koji bi trebalo da se održe 2022. godine.

– Pozdravljam formiranje Udružene opozicije Srbije i očekujem da će Srpski pokret Dveri biti partner novog opozicionog saveza u brojnim pitanjima koja se tiču odbrane bazičnih demokratskih vrednosti u našem društvu. Bez obzira što Dveri neće biti deo Udružene opozicije Srbije, nema razloga da ne nastavimo tehničku saradnju u borbi za slobodu medija i demokratske izbore – rekao je Obradović.

- Advertisement -

On je naveo da niko ne može sam da pobedi ovu vlast i da je saradnja opozicionih stranaka neophodna.

Po njegovim rečima, Dveri su otvorene za razgovore o jedinstvenoj opozicionoj izbornoj listi za vanredne parlamentarne izbore i gradske izbore u Beogradu, kao i oko zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima.

– Ali, nema čekanja dve godine do nekih sledećih izbora koji će ponovo biti farsa i laž. Ova vlast mora da padne što pre i zato smatram da treba nastaviti sa protestima i svim vidovima građanske neposlušnosti kako bismo izdejstvovali vanredne izbore na svim nivoima, jer su svi drugi kanali da se izrazi narodno nezadovoljstvo zatvoreni – objasnio je lider Dveri.

- Advertisement -

Na pitanje Bete kako vidi mirno rešenje društvene i političke krize, Obradović je rekao da su formiranje prelazne Vlada i novi izbori na svim nivoima za 9-12 meseci jedini izlaz iz sadašnje situacije u kojoj se Srbija nalazi.

– To treba da bude cilj tehničke saradnje unutar opozicije: zajednička borba za demokratiju, a individualno svako da predstavi svoj program. Jer, nije više dovoljno biti protiv Vučića već treba predstaviti građanima alternativu i šta dolazi posle Vučića, i kako ćemo garantovati da neće sve ostati isto. Smena ove vlasti nije dovoljna već nam je potrebna promena kompletnog korumpiranog političkog sistema u poslednjih 30 godina – ocenio je Obradović.

Na pitanje Bete zašto Dveri nisu ušle u novi politički savez Udružena opozicija Srbije, Obradović je podsetio da su Dveri pre dve godine ušle u Savez za Srbiju (SzS) zbog programa u 30 tačaka koji je ponudio kompletnu alternativu ovoj vlasti.

Pošto formiranjem Udružene opozicije Srbije prestaje da postoji SzS i više ne važi 30 tačaka, smatrali smo da nema razloga da ulazimo u novi politički savez bez jasnog programa već da je dovoljna tehnička saradnja. U nastupajućem periodu Dveri će delovati mnogo samostalnije nego do sada – naveo je on.

Na pitanje Bete šta će biti prioriteti Dveri u narednom periodu, Obradović je kazao da je ideja da predstave politički program koji će se u određenim segmentima razlikovati i od vlasti i od opozicije.

– Takođe, želimo da predstavimo i nove ljude u politici, jer Dveri nikada nisu bile na vlasti i u tom smislu imamo da ponudimo stručne i poštene ljude koji donose konkretne javne politike: počevši od borbe protiv kriminala i korupcije preko porodične politike do ekonomskog patriotizma – naveo je predsednik Dveri.

Kada je u pitanju borba za očuvanje Kosova i Metohije (KiM) u sastavu Srbije, Obradović je istakao da je Srbiji potreban jedan ustavobraniteljski pokret.

– Partnere za ovu borbu tražićemo kako u Udruženoj opoziciji Srbije i drugim kolegama iz opozicije koji su za odbranu KiM u sastavu Srbije, ali i među biračima i pristalicama vladajućih stranaka, posebno SNS i SPS, jer su i oni većinski protiv priznanja lažne države Kosovo i razgraničenja za šta se zalažu njihova rukovodstva – zaključio je Obradović u razgovoru za agenciju Beta.

- Advertisement -
SourceBeta
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti