Bolnica u Novom Pazaru zbrinjavala povređene iz Banjske, prebačeni u veće ustanove

Obavezno pročitajte

Srbi povređeni u sukobu s Kosovskom policijom u selu Banjska na severu Kosova, prvu medicinsku pomoć dobili su u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, posle čega su prebacivani u druge zdravstvene ustanove.

Kako je javio reporter N1, na intenzivnoj nezi hirurškog odeljenja bolnice u Novom Pazaru načazili su se muškarci stari 26 i 29 godina. Jedan je primljen s prostrelnim ranama ruke i noge, dok je drugi pogođen u grudi, ali nema prostrelnu ranu jer ga je sačuvao pancir.

- Advertisement -

List Danas je objavio da od juče popodne dvojica muškaraca, povređenih u Banjskoj, više nisu u novopazarskoj bolnici i da su prebačeni u neku veću zdravstvenu ustanovu.

Danas navodi da je u ponedeljak između 12 i 13 časova, u pratnji policije, dovezen još jedan povređeni s prostrelnom ranom noge. I on je posle zbrinjavanja prebačen u drugu zdravstvenu ustanovu.

Mediji su u nedelju izvestili da je ispred hirurškog odeljenja novopazarske bolnice bilo vidno prisustvo policije, a prema rečima našeg reportera – policajaca u civilu danas nema.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja je rekao da se u bolnici u Novom Pazaru nalazi šest povređenih napadača i zatražio od srpskih vlasti da ih isporuči.

Opšta bolnica u Novom Pazaru je zdravstvena ustanova na teritoriji centralne Srbije koja je najbliža mestu na Kosovu, na kojem se incident desio.

Sa Rogozne se šumskim putevima stiže tačno u centar Banjske, a na toj ruti nema zvaničnih administrativnih prelaza. Na vrhu Rogozne nalaze se dve kućice, ali taj prelaz nikada nije postao zvanični već se vodi kao nelegalan.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu