„BOLEST IPAK BIRA“: Ahtisariju i Solani, pridružio se i Princ Čarls

Obavezno pročitajte

Juče se navršila 21 godina od NATO agresije na Jugoslaviju, odnosno na Srbiju i Crnu Goru, danas toliko godina kasnije Srbiju potresa još jedna kriza, ovoga puta sa neprijateljem se bori čitav svet.

Proteklih dana u medijima smo čitali vest, kako su lica koja vezujemo za agresiju, promoteri NATO bombardovanja, Marti Ahtisari i Havijer Solana pozitivni na koronavirus. Danas je u Srbiju stigla vest kako je i princ Čarls testiran pozitivno na koronavirus.

- Advertisement -

Kako javlja kraljevska rezidencija, princ od Velsa, oboleo je od korona virusa, ima blage simptome i oseća se dobro. Supruga 71-godišnjeg princa, Kamila, vojvotkinja od Kornvola negativna je na virus, a njih dvoje su predhodnih dana boravili u Škotskoj u samoizolaciji.

Nadležni nisu mogli utvrditi na koji način i gde se tačno princ razboleo.

izvor foto:Informer

Predsedništvo Finske je juče saopštilo da je nekadašnji predsednik ove države, 82-godišnji, Marti Ahtisari, zaražen od korona virusa, testirana je i njegova supruga, a testovi su pokazali da je pozitivna. Ahtisari je bio i specijalni izaslanik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za pregovore o statusu Kosova, kao i predsednik Finske između 1994. i 2000. godine.

foto izvor:wikipedija

Havijer Solana je oboleo u prvom naletu bolesti na evropski i američki kontinent. Kako je izveštavao američki ABC, 82-godišnji, Solana je 13. marta hospitalizovan u bolnici u Madridu.

Havijer Solana je bio generalni sekretar NATO-a u periodu od 1995. do 1999. godine, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku od 1999. do 2009. godine, kao i španski ministar spoljnih poslova u vladi Felipe Gonzalesa od 1992. do 1995. godine.

izvor foto: Nedeljnik

S obzirom na godine sva trojica spadaju u rizičnu grupu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu