BOCAN HARAČENKO: Postoji mogućnost da Srbija dobije dodatne količine ruskog gasa

Obavezno pročitajte

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je da postoji mogućnost dopremanja dodatnih količina ruskog gasa u Srbiju u toku zime ako u Srbiji bude bilo potreba za gasom.

„Osnovne količine gasa su određene postojećim ugovorom, ali postoji mogućnost dodatnih količina gasa u toku zime ako u Srbiji bude bilo potreba za tim. Sve će biti rešeno na onaj isti način kao u postojećem ugovoru“, kazao je Bocan Harčenko za beogradske medije.

Govoreći o snabdevanju gasom kazao je da je Srbija dobila najbolju moguću cenu u sadašnjim uslovima.

„Osnovna pitanja su rešena u okviru ugovora, cena je najbolja moguća u sadašnjim uslovima. Ona pogoduje i Rusiji i omogućuje razvoj Srbije i normalan život“, rekao je on.

Kada je reč o tranzitu gasa, naveo je da briga proizilazi oko tranzita preko Bugarske jer su veoma loši odnosi Moskve i Sofije.

„Što se tiče tranzita on se za sada nesmetano odvija. Tranzit ide preko zemalja EU, ali se nadamo da će i u budućnosti sve biti na prihvatljiv i pristojan način“, dodao je on.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

KASNO ZORAN DRAGIŠIĆ U UKRAJINU STIŽE

Profesor Fakulteta bezbednosti i višestruko dokazani oportunista Zoran Dragišić je i u aktuelnom, za našu državu izuzetno teškom političkom...

Još priča na sličnu temu