10.2 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

BLOKADA SRBIJE: Vučiću, pogledaj koliko je ljudi! (UŽIVO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U 14 časova počele su po drugi put organizovane blokade puteva širom Srbije, a zahtevi demonstranata su povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Na hiljade građana uz skandiranje „Ustanak, ustanak“ nešto pre 14 časova je blokiralo auto-put kod Sava centra… Posle 14 časova blokiran je saobraćaj i kod Mostarske petlje, na Slaviji, kod Opštine Novi Beograd… Širom Srbije, takođe, u Nišu, Ibarska magistrala, Preljina, Šapcu, Novom Pazaru, Prokuplje, Medveđa, Novi Sad… I što je važno, mnogo, mnogo više ljudi je na ulicama. Kako reporteri javljaju, i po tri do pet puta više nego prošle subote.

Nažalost, u Novom Sadu je pretučen jedan od demonstranata od strane grupe od oko tridesetak navijača, pod kontrolom SNS.

- Advertisement -

Uniformisanih policajaca nema, ali ima onih u civilu…Prvi građani, njih oko 500, već su se okupili oko 12 sati ispred zgrade Predsedništva, a dominira transparent „Početak bune“! Uz taktove „Vidovdana“, sa zvučnika dominiraju taktovi pesme iz filma „Kosa“. Takođe, u 13 časova oko 300 građana se okupilo i ispred Sava centra. Auto-put kod Sava centra potpuno blokiran FOTO: Direktno.rsAuto-put kod Sava centra potpuno blokiran FOTO: Direktno.rs

Posle 14 časova blokiran je saobraćaj i kod Mostarske petlje, na Slaviji, kod Opštine Novi Beograd… Širom Srbije, takođe, u Nišu, Ibarska magistrala, Preljina, Prokuplje, Medveđa…FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Kako je najavljeno iz organizacije, u Beogradu će se blokade održati na više različitih mesta, dok će u više od 50 gradova širom Srbije ustati narod protiv dolaska Rio Tinta i aktuelnog režima.

- Advertisement -

Građanima su se priključili i advokati, koji prozivaju Dragišu Slijepčevića, sudiju Vrhovnog kasacionog suda, koji, kako je to Direktno.rs to već pisao, ispunjava sve želje Aleksandra Vučića i režima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti