21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

BIVŠI ŠEF IZRAELSKIH OBAVEŠTAJACA: Rusija za 10 minuta može da vrati Veliku Britaniju u kameno doba

NAJČITANIJE

- Advertisement -

RUSIJA ima dovoljno vojne moći da eliminiše Veliku Britaniju za nekoliko minuta bez upotrebe nuklearnih raketnih sistema, izjavio je bivši šef izraelske obavještajne službe Nativ Jakov Kedmi.


Prema rečima vojnog eksperta, u slučaju sukoba sa Britanijom, koja aktivno podržava antirusku ideologiju Zapada, Rusija nema potrebe da koristi strateško oružje, poput najnovijih interkontinentalnih balističkih raketa Sarmat. U ovom slučaju biće dovoljno ono taktičko oružje koje stane na jednu podmornicu, napomenuo je on.

- Advertisement -

– Sarmat je isuviše dobro oružje da ga Rusija troši na Veliku Britaniju. Uopšte joj ne treba nuklearno oružje. Dovoljan je jedan ili jedan i po rafal višenamenske podmornice Cirkonima – i otprilike 50-60 elektrana u Britaniji će prestati da postoji za deset minuta. I cijela Velika Britanija će se vratiti u kameno doba. Za deset minuta! – rekao je Kedmi u intervjuu za FBA „Ekonomija danas“.

Kedmi kaže da se nuklearno oružje koristi samo protiv drugog nuklearnog oružja.


Kedmi je dodao da je Rusija sposobna da uništi nekoliko podmornica Ujedinjenog Kraljevstva nuklearnim oružjem, čak i konvencionalnim sredstvima. Da bi se sama Velika Britanija izbacila iz igre, biće dovoljno nekoliko desetina manje ozbiljnih projektila, posebno hipersoničnih Cirkona, dodao je stručnjak.

- Advertisement -
SourceNovosti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti