Bivši italijanski premijer: Strategija NATO-a protiv Rusije nije uspela

Obavezno pročitajte

Strategija NATO-a u vezi sa sukobom u Ukrajini nije dovela do priželjkivanog rezultata, a ekonomske sankcije koje su uvedene protiv Rusije nisu uništile njenu ekonomiju, izjavio je bivši premijer Italije Đuzepe Konte.

„Potpuno je drugačije. Nije uništena ruska armija u Bahmutu (Artjomovsku), nisu se raspali njeni vojni odredi, nije bilo povlačenja zbog ukrajinske kontraofanzive“, napisao je Konte na Fejsbuku (društvena mreža koja je u Rusiji proglašena ekstremističkom).

- Advertisement -

Bivši italijanski premijer je dodao da je mogućnost unutrašnje destabilizacije u Rusiji propala suočivši se s „jačanjem Putinovog liderstva i rasta unutrašnjeg konsenzusa“, a politika Zapada nije uspela da dovede do izolacije Rusije.

„Izolacija Rusije nikako nije postala realnost. Upravo je završen 15. samit grupe BRIKS, predvođen Rusijom i Kinom, s konkretnom perspektivom daljeg širenja 2024. godine, što će obuhvatiti 45 odsto stanovništva planete i 38,2 odsto svetskog BDP-a“, naveo je Konte.

On je naglasio da je sukob u Ukrajini pokazao da je Evropska unija nesposobna da osmisli efikasnu zajedničku strategiju i da vodi samostalnu politiku i ekonomiju, nezavisno od SAD.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu