BIRN OBJAVIO SNIMKE: Šapićev šef kabineta nudio nameštanje tendera Kentkartu

Obavezno pročitajte

Predstavnici grada Beograda nudili su turskoj kompaniji Kentkart, zaduženoj za sistem naplate karata u gradskom prevozu, novi posao koji bi im bio dodeljen na nameštenom tenderu, ukoliko pristanu na sporazumni raskid ugovora, pokazuju audio snimci do kojih je došao BIRN. Predstavnici Kentkarta su ovu ponudu odbili.

Nenad Milanović, šef kabineta gradonačelnika Beograda, nudio je predstavnicima turske kompanije Kentkart da će im namestiti tender za novi posao – održavanje i unapređenje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom gradskom prevozu – ukoliko pristanu na sporazumni raskid postojećeg ugovora iz 2021. godine, pokazuju audio snimci sa dva sastanka koji su održani u zgradi Skupštine Grada Beograda do kojih je došao BIRN.

- Advertisement -

Milanović je na sastanku 9. marta rekao predstavniku Kentkarta Savi Terziću da će ga optužiti da je „upropastio javni prevoz u Beogradu” ukoliko turska firma ne prihvati ponudu o sporazumnom raskidu ugovora.

Šef Šapićevog kabineta Milanović nije odgovorio na pitanja BIRN-a o ponudi za raskid ugovora i nameštanju tendera. Na pitanja BIRN-a o nameštanju tendera nije odgovorio ni gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Srpski partner Kentkarta Terzić za BIRN kaže da mu nije jasno kako su novinari došli do snimka sa sastanka, ali potvrđuje da je ono što se čuje na snimku autentično i da je Milanović Kentkartu nudio novi posao koji bi turska kompanija dobila na nameštenom tenderu.

„Potvrđujem Vaše navode o tome da nam je nuđeno nameštanje buduće javne nabavke pod uslovom da potpišemo ponuđeni sporazumni raskid ugovora. To nam je nuđeno u više navrata. Da je ugovor bio štetan i da postoje elementi za raskid ugovora, Grad nam nikada ne bi nudio nastavak saradnje. O ovom događaju napravili smo službenu belešku i predali našem pravnom timu. To je sve što Vam mogu reći, jer ćemo sve dalje aktivnosti raditi u skladu sa savetima našeg pravnog tima“, odgovorio je Terzić za BIRN.

Opširnije čitajte na sajtu BIRN-a.

Podsetimo, gradonačelnik Šapić nedavno je predstavio novi sistem naplate karata sa gradski prevoz čija bi primena trebalo da počne u maju.

Prvi čovek grada, međutim, iz dana u dan, menja plan i cene karata, a poznavaoci prilika za N1 kažu da to ukazuje samo na jedno – da gradonačelnik nema jasnu ideju šta tačno želi da promeni i da će to dovesti do urušavanja sistema.

SourceBirn

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu