Beograd prajd ove godine pod sloganom „Nismo ni blizu“, parada 9. septembra

Obavezno pročitajte

Beograd Prajd 2023. godine održaće se pod sloganom „Nismo ni blizu“, naglašavajući da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom, a „Nedelja ponosa“ trajaće od 4. do 10. septembra, saopštili su organizatori.

U saopštenju se navodi da će „Prajd šetnja“ biti održana 9. septembra, sa početkom u 16.00 sati.

- Advertisement -

„Početak kampanje za ovogodišnji Prajd obeležen je crtanjem grafita na Prajd info centru kojim su aktivistkinje i aktivisti Beograd Prajda želeli da skrenu pažnju na verbalne i fizičke napade kojima su izloženi. Imajući u vidu da je Prajd info centar 18 puta vandalizovan, a da niko od počinilaca za to nije kažnjen, Beograd Prajd je ovog puta odlučio da preduhitri huligane“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da slogan „Nismo ni blizu“ oslikava „borbu LGBTI+ pokreta za ravnopravnost, dostojanstvo i ljubav“.

„Ovogodišnja Nedelja ponosa, koja će se održati od 4. do 10. septembra, obuhvatiće niz kulturnih, umetničkih i edukativnih događaja, poput pozorišnog festivala, izložbi, panel diskusija, debata, žurki i razgovora sa zajednicom“, navodi se u saopštenju.

Prajd šetnja, zakazana za subotu, 9. septembar u 16 časova, počinje i završava se u parku ‘Manjež’ u Beogradu, gde je planiran ovogodišnji koncertni program posle same šetnje.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

U Srbiji prosečna radna nedelja duža nego u EU: Evo ko radi najviše, a ko najmanje u Evropi

Radnici u Srbiji su tokom prošle godine u proseku radili 43,3 sata sedmično, što je za skoro šest sati...

Još priča na sličnu temu