17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

BEN VOLAS: Malo verovatno da će Putin uspeti da okupira Ukrajinu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

KOPENHAGEN – Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je danas u Kopenhagenu, gde je održana donatorska konferencija za vojnu pomoć Ukrajini, da je malo verovatno da će ruski predsednik Vladimir Putin, kako je rekao, “sada uspeti da okupira Ukrajinu“. Ruska invazija na Ukrajinu je, ocenio je ministar, „usporena” i „počela je da propada”. Volas je rekao da se i dalje vode borbe, ali da Rusija slabi u mnogim oblastima, prenosi Gardijan.

„Nisu uspeli do sada i sumnjam da će ikada uspeti da okupiraju Ukrajinu. Njihova invazija je posustajala i stalno se menjala do te mere da su se zapravo fokusirali samo na delove juga i istoka, koji su daleko, daleko od njihove takozvane specijalne operacije koja je trebalo da traje tri dana”, istakao je britanski ministar odbrane. Kako je naveo, ta tri dana su se sada produžila na više od 150, što je skoro šest meseci, i uz značajne gubitke u opremi i vojnicima.

- Advertisement -

„Putin se kockao, mislio je da ćemo u avgustu, posle nekoliko meseci, svi da se umorimo od ovog sukoba i da bi međunarodna zajednica krenula u različitim pravcima. Pa, danas se pokazalo suprotno”, dodao je Volas, prenosi Tanjug. Zapadne zemlje danas su obećale da će izdvojiti više od 1,5 milijardi evra kako bi pojačale vojne kapacitete Ukrajine u ratu protiv Rusije, saopštio je danski ministar odbrane Morten Bodskov.

Ova pomoć je dogovorena na konferenciji predstavnika 26 zemalja u Kopenhagenu, a novac će biti iskorišćen da se isporuči oružje, rakete i municija, kao i da se poveća postojeća proizvodnja oružja u Ukrajini.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti