4.4 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

BANDITI ZAPOŠLJAVAJU DECU PO DRŽAVI, A DECA POŠTENIH SEDE NA BIROU: Pomoćnica ministra zaposlila ćerku u Ministarstvu prosvete!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gabrijela Grujić Garić, pomoćnica ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje, zaposlila je svoju ćerku, u istom ministarstvu koja je još studentkinja Filološkog fakulteta.

Kao dokaz da je Magdalena Garić ćerka Gabrijele Grujić može se pogledati i u zvaničnoj biografiji pomoćnice ministra. Devojka je mlada, a već radi u Vladi, ističe naš izvor, što će nam kasnije potvrditi i Ministarstvo prosvete na čijem je čelu Branko Ružić iz SPS-a.Branko Ružić, ministar prosvete FOTO: PrinscreenBranko Ružić, ministar prosvete FOTO: Prinscreen


– Međutim, u ovom konkretnom slučaju, nepotizam je poprimio nove razmere jer je ćerka pomoćnice fakultet upisala 2020. godine, a već je uspela da se zaposli u ministarstvu. Kao dokaz da je uposlenica Sektora za dualno obrazovanje i vaspitanje još uvek nesvršeni student, nalazi se rang lista sa prijemnog ispita iz 2020. godine. Garić (Gabrijela) Magdalena je pod brojem 62 – ističe izvor (ime poznato redakciji).

- Advertisement -

Na službenom Instagram profilu gospođa Gabrijela je objavila fotografiju sa ZOOM sastanka gde je prisustvovala i njena ćerka.FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

– Na sajtu ministarstva može se naći izjava pomoćnice ministra u kojoj se navodi da je „u svom mandatu vredno radila i na donošenju novog Zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju“. Mi joj verujemo, jer na ličnom primeru neopotizma to i potvrđuje, te je njena ćerka među privilegovanom decom i u mogućnosti je da studira i da ujedno uči kroz rad – ističe izvor i zaključuje:FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

– Razlog za ovako bahato ponašanje vidim i u tome što je 15. decembra izašao konkurs za popunjavanje položaja za mesto pomoćnika ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje. Na taj način će pomoćnica biti imenovana na mandat od 5 godina i neće zavisiti od promena struja u ministarstvu, tako da će time osigurati svoj položaj i vlast minimum pet godina. Mada, Gabrijela Grujić se uveliko ponašao kao da joj niko ne može ništa i da je izvan svakog zakona ove države.

Ministarstvo prosvete, odgovarajući na naše pitanje, navodi da Magdalena nije zaposlena baš u istom sektoru kao i njena majka, već u Sektoru za digitalizaciju.

- Advertisement -

– Magdalena Garić nije zaposlena u Sektoru za dualno i preduzetničko obrazovanje. Magdalena Garić je, na osnovu ugovora, počev od 1. novembra do 31. decembra 2021. angažovana na povremenim i privremenim poslovima za unos podataka u Jedinstveni informacioni sistem, u Sektoru za digitalizaciju – navodi se u odgovoru Ministarstva prosvete.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti