BAJATOVIĆ JE VELIKI OPTIMISTA: Imaćemo dovoljno gasa po prihvatljivoj ceni čitave naredne godine

Obavezno pročitajte

Generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je danas da će naša zamlja imati dovoljno gasa do kraja grejne sezone, po prihvatljivim cenama za građane i industriju i da vlada i „Srbijagas“ već počinju pripreme za narednu grejnu sezonu.

„U suštini imam dve dobre vesti, jedna je da nas Bog gleda, pa su temeperature visoke. Do sada je od početka grejne sezone dnevna potrošnja varirala izmedju 10 i 13 miliona metara kubnih. U ovom momentu do 1. januara možemo iz pravca Turskog toka da imamo 11 miliona kubika, od čega najveći deo vrlo povoljno iz one naftne formule koju su dogovorili predsednici Vučić i Putin, jedan deo je po značajno nižoj ceni negop na TTF-u, a od 1. januara ćemo moći da imamo 13 miliona kubnih metara dnevno“, rekao je Bajkatović za Tanjug.

Dodao je da u skladištu Mađarskoj imamo trenutno uskladišteno nešto više od 300 miliona metara kubnih, uz mogućnost da upumpavamo do šest miliona metara dnevno.

SourceNova

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu