35.1 C
Belgrade
utorak, 5 jula, 2022

ATP ISTUPIO PROTIV SVETSKOG LUDILA: Kaznio Vimbldon zbog zabrane Rusima i Belorusima da igraju turnir – nema osvajanja bodova

NAJČITANIJE

- Advertisement -

LONDON – ATP je doneo odluku da oduzme bodove Vimbldonu, kao odgovor na sankcionisanje ruskih i beloruskih igrača, koji neće moći da nastupe u Londonu. To znači da se bodovi osvojeni na ovogodišnjem Vimbldonu ne računaju, ali da finansijske nagrade ostaju na snazi.

„Sposobnost igrača bilo koje nacionalnosti da učestvuju na turnirima na osnovu zasluga i bez diskriminacije je fundamentalna za nas. Odluka Vimbldona da zabrani ruskim i beloruskim igračima da se takmiče u Velikoj Britaniji ovog leta podriva ovaj princip i integritet sistema ATP rangiranja i nije u skladu sa našim sporazumom o rangiranju”, ističe se u saopštenju, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Ovo je do sada neviđena kazna u svetu tenisa. Novak Đoković brani titulu na Vimbldonu i ali neće morati da brani 2.000 bodova osvojenih prošle godine.

Vimbldon se igra od 27. juna do 10. jula.

Ni VTA neće dodeljivati bodove 

- Advertisement -

PARIZ – Svetsko udruženje teniserki (VTA) saopštilo je večeras da ni oni neće dodeljivati bodove na ovogodišnjem Vimbldonu, ako se ne promeni odluka o zabrani nastupa ruskih i beloruskih igrača na trećem grend slemu u sezoni.

„Zbog odluke Vimbldona da ne ispuni svoju obavezu da koristi VTA rang listu za odlučivanje o nastupu na turniru i zbog presedana, koji nije zasnovan na rezultatima, VTA je donela tešku odluku da ne dodeljuje bodove na Vimbldonu ove godine”, navodi se u saopštenju te organizacije, prenosi Beta.

Nekoliko minuta pre istu odluku donela je Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP).

Organizatori Vimbldona doneli su u aprilu odluku o zabrani igranja ruskih i beloruskih igrača, zbog rata u Ukrajini i mogućnosti da njihove vlasti izvlače korist iz nastupa tenisera.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti