29.1 C
Belgrade
četvrtak, 30 juna, 2022

ANTONIJEVIĆ ISTUPIO: Neko mora da odgovara za zločine u „Oluji”

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ratni zločini ne zastarevaju i neko mora da odgovara za zločine koji su činjeni u akciji „Oluja”, izjavio je juče pravnik Milan Antonijević i ocenio da sudske postupke za te zločine ne treba stavljati u kontekst evrointegracija naše zemlje.

Antonijević je za Tanjug kazao da je Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su raketirali kolonu srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti na osnovu univerzalne zakonitosti, koja postoji u našem zakonu, te da se optužnice mogu podizati protiv svih koji su na prostorima bivše SFRJ činili ratne zločine.

- Advertisement -

„Naravno da ratni zločini ne zastarevaju, i to je jasna poruka da neko mora odgovarati za zločine koji su činjeni tokom ’Oluje’”, kazao je Antonijević.

Poručio je da to ne treba stavljati u kontekst evropskih integracija naše zemlje i dodao da je svako utvrđivanje odgovornosti za ratne zločine u interesu Srbije, kako u onim postupcima u kojima je Srbija ranije postupala, u postupcima pred Haškim tribunalom, tako i u ovim postupcima koji se pokreću toliko godina nakon sukoba i zločina.

Ocenio je da je dobro osvetliti taj deo istorije i dodao da ga čudi politizacija ovog pitanja, jer je potez našeg Tužilaštva usledio na osnovu dokaza koji su prikupljeni, a postoji potvrda i od organizacija koje se bave dokumentovanjem ratnih zločina o tome da je ovaj predmet potrebno formirati.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti