ANA BRNABIĆ: Predstavnicima Stelantisa ću reći da nisu bili fer

Obavezno pročitajte

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se danas u 10 sati nastavljaju razgovori sa menadžmentom kompanije Stelantis, jer Vlada Srbije posreduje između njih i radnika, kojima je zahvalila što su bili fer na protestu i nisu blokirali fabriku, ništa nisu zatvarali i rekli su da veruju u svoju vlast.

Brnabić je, za TV Hepi, rekla da ima mnogo nepoverenja i dezinformacija u medijima, jer pojedini pokušavaju da „fenomenalne vesti da se Srbija izborila za novi model, električni autombil u 2024. godine“ pokušavaju da predstave kao neuspeh.

U ponedeljak sam se videla sa sindikatima, oni su tražili dodatno vreme i mi smo tu ispunili, rekla je ona i napomenula da je produžen rok za izjašnjavanje radnika do 20. juna, da se opredele da li žele otpremnine, usavršavanje u inostranstvu ili ostanak u fabrici tokom tog prelaznog perioda.

„Sve je u skladu, kao što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao kada smo potpisali ugovor sa Stelantisom. U ovom trenutku imate u Kragujevcu zaposleno 2.400 radnika. Oko 500 biće potrebno da ostane i za tranzicioni period, oko 500 radnika neće biti više potrebno i za njih spremamo zajednički otpremine, jer je i država vlasnik 33 odsto“, rekla je Brnabić.

Verujem da će našim papirom biti zadovoljni i oko 1.000 radnika koji ostaje da rade, ali idu na trening, obuke ustavršavanje za novi model, rekla je Brnabić, koja je navela da će Stelantisu na sastanku ukazati da nisu bili fer i da su uprkos dogovorima pozivali radnike da se opredeljuju za njihov predlog i model.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Stvarni motivi Nikitinove i Stojkovićeve “borbe za Ukrajinu”

Višemesečno kontaminiranje srpske javnosti velikim pričama kvazilidera “ruske opozicije” Pjotra Nikitina (agent FSB) i promašenog advokatskog slučaja Čedomira Stojkovića...

Još priča na sličnu temu