Amerika je Ukrajinu pretvorila u bojno polje sa Rusijom

0
44

VAŠINGTON – Visoki američki vojni zvaničnici poslali su 101. Vazdušno-desantnu diviziju u Rumuniju, na granicu sa Ukrajinom odakle bi mogli, u slučaju napada na NATO, da se uključe u sukob sa Rusijom, ali ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov kaže da bi takav potez izazvao katastrofalne posledice.

Iako su američki političari, na čelu sa predsednikom Džozefom Bajdenom, odbacili mogućnost da se američka vojska uključi u sukob, Antonov je istakao za „Njuzvik” da je Moskva skrenula pažnju američkim političarima da su „bravurozne izjave američkih vojnih komandanata neprihvatljive”.

On je, takođe, rekao da Moskva neće stajati skrštenih ruku dok Pentagon ne popravi takav rečnik.

„Nećemo tolerisati situaciju u kojoj na ruskim granicama rastu vojne pretnje. Direktno učešće vojske SAD u borbama dovelo bi do pogubnih posledica. Uveren sam da dalje zaoštravanje situacije nije u interesu Vašingtona”, poručio je Antonov.

Antonov je rekao da „Vašington postaje sve više umešan u konflikt u Ukrajini, pretvarajući ukrajinsku teritoriju u bojno polje sa Rusijom”.

„Uprkos zabrinutosti američke javnosti i pozivima brojnih poslanika, ne samo republikanaca, već i demokrata, američka administracija gura svoju priču”, dodao je Antonov, prenosi Tanjug.

Ostavite komentar