Ambiciozni planovi „teški“ 12 milijardi evra: Šta je sve Vučić najavio do 2027?

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić održali su u utorak konferenciju za novinare u Beogradu koja je bila posvećena planovima države do 2027. godine, kada bi u Srbiji trebalo da se održi Međunarodna specijalizovana izložba „Expo 2027“.

Na konferenciji, koja je bila najavljena prethodnog dana, ali bez navođenja ijedne teme, Vučić i Brnabić izneli su velike planove, koji su, prema rečima predsednika, „teški“ 12 milijardi evra, a koji bi trebalo da budu završeni do kraja 2026. godine.

- Advertisement -

Najpre je premijerka Brnabić govorila o ambicioznom planu za autonomnu vožnju. Ona je kazala da je pre mesec dana izdata prva dozvola u Srbiji za vozilo bez vozača stepena 3, što znači da čovek sedi na mestu vozača ali ne upravlja komandama automobila.

„U tome smo jedna od prvih pet zemalja u Evropi koje su to uradile“, rekla je. Kako je najavila, cilj je da do 2027. godine „imamo maksimalni nivo“, peti, što znači potpuno autonomno vozilo, i da tokom EXPO 2027 u Beogradu sva vozila u okviru te manifestacije budu električna vozila bez vozača.

A onda je nastavio predsednik Vučić, najpre obećanjima da ćemo zauzdati inflaciju i svesti je na jednocifrenu do kraja ove godine.

„Počela je inflacija da pada, sa 13,7 biće 12,5 posto, da bi, planirano je, završila na manje od devet odsto do kraja godine“, kazao je.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR ORLIĆ: Svi znaju da je za sve žrtve na severu Kosova odgovoran Kurti

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je, govoreći o oružanom sukobu na severu Kosova u kome su 24. septembra...

Još priča na sličnu temu