24.1 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

ALEKSANDAR VULIN: Srbiji nije mesto u Evropskoj uniji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pozivam poslanike Evropskog parlamenta da nastave sa politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što pre usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji.

Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta i zato molim evroposlanike da se ni slučajno ne promene i da nastave da nas vređaju i ucenjuju, da nastave da pokazuju koliko ne poznaju Srbe i koliko im i nije važno da ih upoznaju – kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, povodom najavljene rezolucije EP u kojoj će tražiti da se Srbija uskladi sa spoljnom politikom Unije i uvede sankcije Rusiji.Evropski parlament FOTO: ShutterstockEvropski parlament FOTO: Shutterstock

- Advertisement -

Vulin je, kako se dodaje u saopštenju, naveo i da veruje „da će i predsednik Vučić preispitati odluku o nastavku puta ka Evropskoj uniji“.

– Predsednika svih Srba Aleksandra Vučića samo vaše ucene i pretnje mogu uveriti da treba da napusti politiku približavanja Evropskoj uniji. Zato poslanici Evropskog parlamenta, nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite sa napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsedniku svih Srba da što pre napuste put ka članstvu u Evropsku uniju – kazao je Vulin.

On je ocenio da pošto je vojno neutralna, Srbija treba da bude i politički neutralna.

- Advertisement -

– Da bi se to i desilo, samo neka evroposlanici nastave sa ucenama – izjavio je Vulin.

Rasprava o tekstu rezolucije Evropskog parlamenta, čiji je autor izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik, biće u četvrtak, 21. aprila u Spoljnopolitičkom komitetu EP.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti