ALEKSANDAR LUKAŠENKO: Razgovaraću sa Putinom – pokazaćemo „hijeni Evrope“ gde joj je mesto

Obavezno pročitajte

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da namerava da u narednim kontaktima sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovara o tome kako da „im pokažemo gde im je mesto“ Poljsku, iz koje stižu izjave o spremnosti da učestvuje u sukobu u Ukrajini.

Lukašenko je nazvao „ludim“ poljskog ambasadora u Francuskoj Jana Emerika Roščiševskog, koji je u intervjuu francuskoj televiziji tvrdio da u slučaju poraza Kijeva Varšava morala da uđe u sukob.

- Advertisement -

„Lupio je: Borićemo se protiv Rusije. Smatrajte da će od nas (Belorusije) da počnu. Šta mi treba da radimo? Prvo pitanje o kojem ćemo razgovarati sa Putinom je kako da im pokažemo gde im je mesto“, rekao je Lukašenko.

Govoreći o poziciji Poljske, koju je još jednom nazvao „hijenom Evrope“, Lukašenko je istakao da Varšava trenutno nije u poziciji da vodi samostalnu politiku.
„Tamo su se nastanili Amerikanci, tu nema suvereniteta i niti nezavisnosti. Šta god Amerikanci kažu, to rade“, smatra beloruski lider.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Gašić doneo naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić doneo je naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja. Kako je navedeno u „Službenom...

Još priča na sličnu temu