VUČIĆ U PANICI: Bili smo ucenjeni! Razgovaraću sa Đilasom i odlazim sa čela SNS!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da u njegovoj partiji postoji veliki interes da se ide na vanredne parlamentarne izbore, ali da on sa tim nije saglasan.
Vučić: Razgovaraću sa Đilasom, protiv sam vanrednih parlamentarnih izbora, odlazim sa čela SNS.

Kako je dodao, „on ima odgovornost prema državi“.

- Advertisement -

„Mora država da bude iznad partijskih interesa“, istakao je Vučić u gostovanju na RTS i dodao da bi novi parlamentarni izbori odložili formiranje nove Vlade za bar 10 meseci.
On je rekao da očekuje da nova Vlada bude formirana pre zakonom propisanih rokova, do avgusta. Upitan o najavljenom odlasku sa čela SNS rekao je da to „svakako sledi“.

„Samo zavisi koji mesec je u pitanju, ove godine, naravno“, rekao je.

Govoreći o izborima 3. aprila, rekao je da „svi znaju da nije bilo nikakve krađe“.

„Svi su imali kontrolore, samo su bili iznenađeni mojim rezultatima, i rezultatima stranke“, rekao je on.

Na pitanje da prokomentariše izjave lidera opozicije da su dobili izbore u centralnim gradskim opštinama u Beogradu, Vučić kaže: „Gledajte, ako se ponavljaju izbori na četiri mesta, u domenu je fantastike da ugurate Tadićevu listu“.

Razgovaraću sa svima

Vučić je poručio da se zalaže za smirivanje tenzija u zemlji i da će učiniti sve da se to desi i razgovaraće sa svima koji to žele, i sa parlamentarnom i vanparlamentarnom opozicijom.

„Moja obaveza je da razgovoram sa svima i neću to odlagati. Ko želi da razgovara, dobrodošao je. Ali ne mogu da razgovaram sa onima koji ne žele da razgovaraju“, rekao je Vučić.

On je naveo da želi da razgovara o tome i sa jednim od lidera opozicije Draganom Đilasom, sa kojim se, kako je rekao, nije video ni čuo godinama.
Bili smo ucenjeni

Vučić je izjavio da je Srbija na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija glasala za suspenziju Rusije iz Saveta UN za ljudska prava zato što je bila ucenjena. On je rekao da je primarna odluka bila da Srbija bude uzdržana, ali bi u tom slučaju usledili teški pritisci sa obe strane.

Objasnio je da je Evropska unija odložila odluku o uvozu nafte za Srbiju za 18 časova, da bi videli kako je Beograd glasao na sednici koja je počela u 16 časova.

„Oni ne mogu mene da ucene, ali ucenjuju zemlju“, kazao je Vučić.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu