VUČIĆ O PRESTANKU EMITOVANJA N1 I NOVE S: Niko im nije zabranio, ako im fali slobode to je ozbiljan problem

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je po pitanju neemitovanja programa na televizijama Nova S i N1 važno istaći da im niko nije zabranio da emituju program, već da su sami tako odlučili.

Vučić je nakon Samita EU Zapadni Balkan u Tirani, odgovarajući na pitanje novinara kazao da ako Nova S i N1 imaju problem sa slobodom izražavanja, onda je to ozbiljan problem za njihovog vlasnika.

- Advertisement -

„Ozbiljan je problem za njihovog vlasnika što im ne dozvoljava medijsku slobodu jer ja ne verujem da se oni bore za vas. Koliko znam vi se ne žalite da imate problem u izražavanju, a ako se bore za sebe, onda je to problem, onda moramo da razgovaramo i da vidimo zašto im vlasnik te televizije nedozvoljava da na slobodan i profesionalan način obavljaju svoj posao“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanje TV Pink-a.

Na drugi deo pitanja, da li mu je tajming za tu odluku simptomatičan, Vučić ironično primećujući da ne može da objasni koliko je to danas bila važna tema.

„Ne mogu da vam objasnim koliko se neko ovde danas potresao što bi i fudbalski i medijski tajkun još malo para negde da uzme pa mu sada još treba da obezbedi svoju imovinu i kapital. Ništa posebno“, kazao je. Vučić ističe da je saglasan da treba da se razgovara o medijskim slobodama.

„I to pogotovu u tim medijima gde je očigledno nesloboda i gde očigledno da postoje neuspeli pokušaji imitiranja Mile Štule i drugih iz davno zaboravljenog perioda“, navodi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu