10.5 C
Belgrade
subota, 23 oktobra, 2021

DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA KRAGUJEVCA OTKAZAO POSLUŠNOST: I vakcinisani imaju upalu pluća i završe na respiratoru!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Direktor Doma zdravlja Kragujevac Vasilije Antić izjavio je u ovom talasu pandemije vakcine ne sprečavaju potpuno zaražavanje, već samo obavezno nošenje maski, propisana distanca i stalno pranje ruku i njihova dezinfekcija.

Antić je za list Danas rekao da se delta soj korone brže širi jer je zarazniji od ostali i da je karakteristično to što „obolevaju čitave porodice što ranije nije bio slučaj”.

Prema njegovim rečima, među novoobolelim, kojih je sve više u Kragujevcu i Šumadiji, ima i onih koji su i preležali kovid i vakcinisali se, ali je ipak apelovao da se ljudi vakcinišu jer i ako dobiju kovid, to je mnogo blaži oblik.

vakcinisan,

„Po podacima iz UKC Kragujevac vidimo da kod pacijenata koji imaju zapaljenje pluća na kovid odeljenjima njih 90 odsto nije vakcinisano. Kod onih hospitalizovanih u respiratornim centrima, pacijentima na respiratorima taj postotak je veći 95 procenata”, upozorio je Antić, po kome je ovo iskustvo potvrđeno i u Srbiji i u svetu, iz čega proizilazi da ipak i vakcinisani završavaju sa upalom plućima ali i na respiratorima.

- Advertisement -

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti